Uniunea Europeană reimpune restricții călătoriilor neesențiale din cinci țări, inclusiv SUA și Israel

Uniunea Europeană reimpune restricții călătoriilor neesențiale din cinci țări, inclusiv SUA și Israel
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2021

Uniunea Europeană a reimpus restricții de călătorie către teritoriul european unui număr de cinci țări, inclusiv Statelor Unite, iar Casa Albă a anunțat. la rândul său, că studiază posibilitatea de a permite accesul pe teritoriul american al străinilor vaccinați, însă statele membre UE păstrează posibilitatea de a ridica aceste restricții vizând acest tip de călătorie în cazul persoanelor complet vaccinate, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele cinci state restrase de pe lista prin care UE recomandă ridicarea restricțiilor vizând călătoriineesențiale sunt, în afară de Statele Unite, Israelul, Libanul, Macedonia de Nord și Muntenegru, scrie News.ro

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Kosovo a fost retras de asemenea de pe această listă, care este actualizată cu regularitate.

Varianta indiană (delta) a noului coronavirus este în creștere atât în Statele Unite, cât și în Israel - una dintre primele țări care au lansat o vastă campanie de vaccinare anticovid.

Frontierele americane sunt închise imensei majorități a călătorilor internaționali - indiferent că sunt testați sau vaccinați din martie 2020.

ÎNĂSPRIRE ÎN SUA

Însă Casa Albă, care spune de săptămâni de zile că studiază condițiile unei redeschideri a acestor frontiere, a lăsat pentru prima oară se întrevadă, luni, condițiile pe care Statele Unite le vor impune călătorilor străini - inclusiv europenilor.

”Agențiile Guvernului federal continuă să lucreze la dezvoltarea unei proceduri coerente și sigure pentru călătorii internaționali, inclusiv din Europa”, a anunțat luni, într-o conferință de presă, o purtătoare de cuvânt a administrației lui Joe Biden, Jen Psaki.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

”Asta va implica o consolidare a eforturilor de protejare a cetățenilor americani, inclusiv printr-o eventuală înăsprire a procedurilor de testare a călătorilor internaționali, iar acest lucru poate implica, la momentul respectiv, ca cetățenii străini care vin în Statele Unite să fie complet vaccinați”, a precizat ea.

Lobby-ul companiilor aeriene din Statele Unite a denunțat decizia Bruxellesul.

”Recomandările Uniunii Europene sunt un pas în urmă și au dezamăgit în mod clar companiile aeriene americane, care au lucrat cu diligență în vederea reluării serviciului transatlantic în deplină securitate”, a denunțat Airlines for America.

”Odată cu redeschiderea UE, americanii s-au grăbit să cumpere bilete, să-și facă valizele și să se întânească cu apropiații lor pe care nu i-am maivăzut de aproape doi ani”, continuă lobby-ul.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Lista țărilor terțe cu privire la care UE recomandă ridicarea restricțiilor de călătorie cuprinde în prezent 17 țări, plus China - sub rezerva reciprocității -, dar și regiunile administrative speciale Hong Kong și Macao și Taiwanul.

UE urmează să anunțe în zilele următoare că și-a atns obiectivul vaccinării complete a 70% din populația adultă europeană - un obiectiv marcat însă de diferențe între statele membre.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
sua
calatorii