Vacanțele la mare se ieftinesc cu 30% din 20 august

Vacanțele la mare se ieftinesc cu 30% din 20 august
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 17 aug 2015

Tarifele hotelurilor de pe litoral se vor diminua cu până la 30% începând de la jumătatea săptămânii, urmând să ajungă la 90-210 lei pe noapte pentru un hotel de 3-4 stele din Mamaia și la 45-190 lei pentru o structură similară în stațiunile din sud.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Sărbătoarea Sfintei Maria aduce cel mai aglomerat weekend pe litoral. Spre deosebire de anii precedenți, sărbătoarea cade sâmbătă, deci nu sunt zile libere suplimentare, ceea ce va face să fie un sfârșit de săptămână obișnuit din punct de vedere al încasărilor pe litoral. După această dată, tarifele încep să se diminueze treptat, astfel că după 20 august scaderea va ajunge la 30%", a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Astfel, la un hotel de 2* din Mamaia tariful va fi cuprins între 85 de lei și 98 lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus, la 3* - între 93 lei și 145 lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus, iar la 4* - între 120 lei și 210 lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus.

În sudul litoralului, turiștii se pot caza din 20 august la un hotel de 2* plătind între 45 lei și 80 lei pe noapte, fără mic dejun, între 73 lei și 125 lei pe zi de persoană la hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, iar la un hotel de 4* vor achita pentru o noapte între 130 lei și 190 lei pe zi, cu mic dejun inclus.

Stațiunile care vor oferi cele mai multe locuri la prețuri reduse sunt Jupiter și Venus și Saturn.

Aceste tarife vor funcționa în perioada 20.08-31.08, după care vor scădea cu încă 30%, în luna septembrie.
În această perioadă, în weekend-urile din vârf de sezon, gradul de ocupare al structurilor de cazare de pe litoral este de 90-100%, iar în cursul săptămânii este mai scăzut, ajungând la 70-80%. Toate hotelurile dispun de camere libere.

Tarifele pe litoral au urcat cu până la 30% începând cu 15 august, odată cu intrarea în vârful de sezon, cele mai scumpe pachete fiind vândute în Mamaia, iar cele mai ieftine în stațiunile din sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacante
reducere
litoral