Vaticanul a închis Piața și Biserica Sfântul Petru pentru grupurile de turiști până la 3 aprilie

Vaticanul a închis Piața și Biserica Sfântul Petru pentru grupurile de turiști până la 3 aprilie
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2020

Piața și Biserica Sfântul Petru de la Vatican au fost închise pentru turiști și vizitele ghidate din cauza temerilor legate de epidemia de coronavirus, dar credincioșii pot merge individual în edificiul religios pentru a se ruga, scrie Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Biroul poștal din Vatican, care atrage numeroși turiști, precum și librăria au fost închise vizitatorilor. A fost interzis accesul și într-o cafenea rezervată personalului Cetății pontificale, scrie News.ro.

Toate aceste măsuri, luate în coordonare cu autoritățile italiene, vor fi aplicate până la 3 aprilie, care corespunde cu termenul fixat de guvernul lui Giuseppe Conte pentru măsurile drastice intrate în vigoare marți dimineață pe tot teritoriul, în campania numită #iorestoincasa.

Tranzacție: Compania greacă Aegean cumpără 25% din acțiunile operatorului aerian român Animawings CITEȘTE ȘI Tranzacție: Compania greacă Aegean cumpără 25% din acțiunile operatorului aerian român Animawings

În timpul slujbei matinale de marți, care a avut loc la Casa Santa Marta, Papa Francisc i-a invitat pe preoți ''să aibă curajul să iasă și să meargă în vizită la bolnavii'' infectați cu coronavirus.

Potrivit ultimelor date, Cetatea Vaticanului, enclavă pe teritoriul orașului Roma, a înregistrat un caz de contaminare cu Covid-19, depistat vineri.

Italia a extins carantina din cauza epidemiei de coronavirus la nivelul întregii țări, începând de marți dimineață, premierul Giuseppe Conte afirmând că oamenii vor putea călători numai în interes de serviciu sau pentru urgențe de familie și vor fi obligați să prezinte o dovadă în acest sens. 

viewscnt
Afla mai multe despre
biserica sfântul petru
vatican