Veniturile Airbnb cresc substanțial. Totuși, acțiunile scad din cauza unui acord

Veniturile Airbnb cresc substanțial. Totuși, acțiunile scad din cauza unui acord
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 feb 2024

Veniturile Airbnb au crescut cu un ritm anul de 17% în ultimul trimestru, ajungând la 2,2 miliarde de dolari, peste estimarea din piață, de 2,16 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
Acțiunile companiei au scăzut însă din cauza pierderii raportate, influențată puternic de un acord cu autoritățile italiene, în legătură cu taxe neplătite.

FOTO Imagini spectaculoase cu cel mai dificil tronson de autostradă din istoria României. Sunt chemați muncitori din toată țara CITEȘTE ȘI FOTO Imagini spectaculoase cu cel mai dificil tronson de autostradă din istoria României. Sunt chemați muncitori din toată țara

Rezervările totale pe platformă au crescut cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 98,8 milioane, ușor peste estimarea de 98,1 milioane de rezervări. 

Performanța Airbnb în trimestrul al patrulea reflectă revenirea din sectorului călătoriilor. Valoarea brută a rezervărilor a crescut cu 15% față de anul anterior, ajungând la 15,5 miliarde de dolari, în timp ce tarifele zilnice medii, sau costul pe noapte, u crescut cu 3%.

Cu toate acestea, compania a înregistrat o pierdere netă trimestrială de 349 milioane de dolari, din cauza unor obligații fiscale restante în Italia.

Airbnb a acceptat recent să plătească 576 de milioane de euro pentru a rezolva o dispută, veche de un an, cu guvernul italian în legătură cu taxele neplătite.
FOTO Doubletree by Hilton Oradea, recent vândut, trece la contract de franciză și apelează la Premier Hospitality CITEȘTE ȘI FOTO Doubletree by Hilton Oradea, recent vândut, trece la contract de franciză și apelează la Premier Hospitality

În noiembrie, procurorii italieni au anunțat că platforma de închiriere pe termen scurt datora 840 de milioane de dolari, reprezentând taxe neplătite pentru închirierea pe termen scurt pentru proprietarii italieni care au folosit platforma între 2017 și 2021. Airbnb a precizat că nu va solicita gazdelor sale să acopere această sumă.

Miercuri, compania din San Francisco a declarat că dezvoltă noi instrumente prin care gazdele să rețină și să plătească automat taxele către autoritățile italiene.
 
"Majoritatea gazdelor de pe Airbnb din Italia sunt familii obișnuite care folosesc platforma pentru un venit suplimentar", a precizat compania.
viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
inchirieri termen scurt
platforma rezervari
rezervari online