VIDEO Autocar cu turiști din Barcelona, atacat de organizația de extremă-stânga Arran din Catalonia

VIDEO Autocar cu turiști din Barcelona, atacat de organizația de extremă-stânga Arran din Catalonia

Sursa foto: Nobilior / dreamstime.com

scris 5 aug 2017

Arran, organizație care a vandalizat biciclete folosite de turiștii din Barcelona, amenință cu noi atacuri. Liderii organizației de extremă-stânga favorabilă independenței Cataloniei sunt împotriva turismului de masă despre care spun că adâncește în sărăcie clasa muncitoare.

Hipsterii pot deveni periculoși! Grupul anarhist Arran care protestează împotriva turismului de masă din Spania are în vedere acțiuni care să îi sperie pe cei care vizitează orașele Cataloniei. Ultima ispravă, un grup de turiști britanici care făceau turul cu autobuzul la Barcelona au fost șocați să se vadă înconjurați de oameni îmbrăcați în negru, precum teroriștii islamici, transmite The Independent. Pneurile autobuzului turistic au fost sparte de protestatari, iar parbizul a fost mâzgâlit cu sloganuri.

Este un gest dintr-o serie îndreptată împotriva industriei turismului care a inclus vandalizarea unor biciclete la Barcelona, devastări de restaurante și yacht-uri la Palma de Mallorca și amplasarea unor bombe fumigene.

Turoperator: O treime din turiștii de pe litoralul românesc sunt bucureșteni. Județele care trimit cei mai puțini turiști la mare și cine plătește mai mult pentru cazare CITEȘTE ȘI Turoperator: O treime din turiștii de pe litoralul românesc sunt bucureșteni. Județele care trimit cei mai puțini turiști la mare și cine plătește mai mult pentru cazare

Grupul Arran – cu revendicări separatiste, feministe și pentru minoritățile sexuale – susține că „turismul de masă ucide vecinătățile, distruge teritoriul și condamnă clasele muncitoare la mizerie”.

Laura Flores, unul dintre liderii organizației care are ca simbol steaua anarhistă, nu exclude că „vor fi mai multe atacuri”. Motivul acestora, spune ea, este faptul că guvernul local nu îi ia în serios pe oamenii care sunt nemulțumiți de prezența ridicată a turiștilor. Una dintre nemulțumiri este legată de faptul că multe proprietăți sunt luate de pe piață cu scopul de a fi date spre închiriere în regim hotelier prin portalul Airbnb. „Turismul are prea multe interese private care nu țin cont de interesele majorității”, mai zice Flores.

Primarul de stânga Ada Colau a Barcelonei, care a câștigat alegerile folosind și tema crizei locuințelor, a denunțat atacul asupra autobuzului cu turiști și tacticile violente ale Arran. „A protesta împotriva turismului nu ar trebui să însemne să intimidezi oameni”, a scris aceasta pe Twitter.

Barcelona are o tradiție anarhistă în istoria sa. În anii războiului civil 1936-1939, capitala Cataloniei a fost unul dintre puținele cazuri unde principiile anarho-sindicaliste, a fabricilor deținute de muncitori, au fost chiar aplicate. În timpul asediului asupra orașului din partea forțelor conservatoare conduse de generalul Franco – victorios până la final în respectiva confruntare – patronii capitaliști ai fabricilor au fost dați afară și s-au făcut confiscări în folosul muncitorilor care au trecut și la (re)organizarea producției.

VIDEO Autocar cu turiști din Barcelona, atacat de organizația de extremă-stânga Arran din Catalonia

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
barcelona
mallorca
spania
anarhisti