VIDEO Ministrul Turismului prezintă al doilea episod de promovare a României la BBC – Vara

VIDEO Ministrul Turismului prezintă al doilea episod de promovare a României la BBC – Vara
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2023

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, publică, joi, al doilea episod de promovare a României la BBC, respectov unul despre activitățile care pot fi făcute vara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Promovarea României la BBC - episodul 2 – Vara! Charlie Ottley spune într-un minut povestea verilor petrecute în România”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Ștefan Radu Oprea.

Record de turiști în Grecia în pofida caniculei și incendiilor CITEȘTE ȘI Record de turiști în Grecia în pofida caniculei și incendiilor

Acesta precizează că Charlie Ottley face ”o invitație pentru conaționalii săi de a cunoaște peisaje minunate, oameni calzi și primitori și de a petrece un concediu cu liniște, aventură sau distracție în funcție de preferința fiecăruia”, scrie News.ro.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a anunțat că promovează destinația turistică România, în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie, pe postul de televiziune BBC.

Campania are ca scop amplificarea vizibilității și creșterea notorietății României ca destinație turistică în Europa, cu un accent special pe Marea Britanie. Este vizată, astfel, creșterea numărului de turiști, atât britanici, cât și din întreaga Europă, precum și din țările unde canalul britanic de televiziune BBC este difuzat.

Potrivit MEAT, reprezentanții ministerului au colaborat cu Charlie Ottley, cunoscut pentru documentarele sale despre România, precum ”Wild Carpathia” și ”Flavours of Romania”, pentru a crea o serie de videoclipuri care să prezinte frumusețea și diversitatea țării noastre.

”Astfel, au fost realizate 8 clipuri de prezentare: 4 videoclipuri cu o durată de 1 minut, care surprind România în toată splendoarea ei, în fiecare anotimp, de la peisajele înghețate ale iernii la culorile vii ale primăverii, și alte 4 videoclipuri, de 30 de secunde fiecare, care evidențiază 4 forme de turism specifice României: cultural, ecoturistic, city break și natură, cu rolul de a sublinia diversitatea ofertei turistice a țării noastre”, arată sursa citată.

Avertisment Booking - Sunt trimise mesaje false CITEȘTE ȘI Avertisment Booking - Sunt trimise mesaje false

Videoclipurile vor fi difuzate în cadrul emisiunilor BBC, pe întreaga durată a zilei, timp de o lună, începând din 15 octombrie. MEAT va beneficia de 80 de difuzări, respectiv 30 de difuzări ale spoturilor cu o durată de 1 minut și 50 de difuzări ale spoturilor cu o durată de 30 de secunde. De asemenea, cele 8 materiale, precum și videoclipul bonus realizat de Charlie Ottley, vor fi folosite pentru promovarea României la târgul internațional de turism WTM Londra, care va avea loc în perioada 6-8 noiembrie, precum și în cadrul altor participări la manifestări expoziționale și acțiuni de marketing.

”Asocierea cu postul de televiziune BBC va sublinia valorile și obiectivele MEAT de a promova frumusețea și diversitatea României. Postul de televizune, care funcționează 24 de ore pe zi, este disponibil în aproape toate țările lumii, conținutul fiind accesibil în milioane de camere de hotel, pe avioane, nave de croazieră și dispozitive mobile la nivel global. Totodată, alegerea lui Charlie Ottley pentru realizarea seriei de clipuri a venit ca firească, prin munca sa realizatorul demonstrând o cunoaștere profundă a țării noastre, fiind un ambasador al frumuseților României peste granițe. Prin această campanie, MEAT își propune să eficientizeze acțiunile de promovare a României ca destinație turistică atractivă, într-un mod accesibil unei categorii numeroase și variate de public, adaptând conținutul și mesajele cheie necesităților, preferințelor și tendințelor de consum ale turiștilor din Marea Britanie și din țările în care se difuzează BBC”, explică reprezentanții ministerului.

Anterior, România a fost promovată la Paris.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul turismului
promovare