VIDEO Strada Sforii din Brașov, a treia cea mai îngustă din Europa, ar putea fi închisă pe timpul nopții, din cauza vandalizărilor

VIDEO Strada Sforii din Brașov, a treia cea mai îngustă din Europa, ar putea fi închisă pe timpul nopții, din cauza vandalizărilor
scris 18 aug 2022

Strada Sforii din Brașov ar putea fi închisă pe timp de noapte. Fundația Monumentelor Istorice Brașov vrea să instaleze grilaje antivandalizare.

„Vizitatorul va putea vedea strada, dar nu o va putea traversa”, spun reprezentanții Fundației Monumentelor Istorice, informează Rador.

Un cuplu italian a plecat în vacanță la Cracovia. A ajuns la.... Craiova. \ CITEȘTE ȘI Un cuplu italian a plecat în vacanță la Cracovia. A ajuns la.... Craiova. "Imaginați-vă scena."

Este evocată și circulația din timpul nopții.

„Pe timpul nopții este zgomot foarte mare produs de trecători pe stradă. De la simpli pietoni, vizitatori, la tineri cu trotinete și au trecut chiar și persoane cu motociclete. Spre stradă dau ferestre, în spatele cărora trăiesc oameni. Avem vecini care pleacă dimineața la 04.00 pentru că lucrează la cantina de ajutor social. Avem familii cu bebeluși. E foarte greu să te odihnești”, susține Kristina Creoșteanu, directorul executiv al Fundației Monumentelor Istorice.

În 2018, autoritățile au amenajat o zonă, pe strada Sforii, unde trecătorii puteau lăsa mesaje.

Wizz Air va oferi 100.000 de bilete gratuite CITEȘTE ȘI Wizz Air va oferi 100.000 de bilete gratuite

Din păcate, întreaga stradă a ajuns să fie mâzgălită, nu doar zona delimitată de autorități.

Reprezentanții Fundația Monumentelor Istorice Brașov susțin că reabilitarea străzii ar costa municipalitatea aproape 600.000 de lei.

Strada Sforii este a treia cea mai îngustă stradă din Europa, după Spreuerhofstraße din Reutlingen, Germania (recunoscută de Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai îngustă stradă din lume), și Strada Parlamentului din Exeter, Anglia.

viewscnt
Afla mai multe despre
brasov
strada sforii