Un nou cartier în sectorul 5. Primăria anunță un amplu proiect în zona Antiaeriană

Un nou cartier în sectorul 5. Primăria anunță un amplu proiect în zona Antiaeriană
scris 20 mar 2018

Un nou cartier, cu 40.000 de locuințe, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ și unități de învățământ, va fi construit în sectorul 5 al Capitalei, în baza unui parteneriat semnat de primărie cu Banca Mondială. cartierul va fi construit pe un teren în suprafată de 110 hectare.

Terenul se află în zona Antiaeriană.

"Acordul semnat astăzi oferă suportul tehnic pentru demararea celor mai mari proiecte de dezvoltare urbană, din România, de după 1989. Va prinde contur un nou cartier, în care vor fi edificate 40.000 de unități locative, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ, unități de învățământ și toate funcțiunile necesare pentru o dezvoltare urbanistică la nivelul secolului XXI", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei Sectorului 5.

O altă prioritate în derularea colaborării o reprezintă regenerarea urbană complexă a cartierului Ferentari, împreună cu Banca Mondială urmând a fi identificate soluțiile cele mai bune pentru ca proiectele de regenerare urbană din zone precum Livezilor, Iacob Andrei și Zăbrăuți să devină realitate, se mai spune în comunicat.

Delta Dunării așteaptă peste 2.000 de turiști de Paști, de patru ori mai mulți ca anul trecut CITEȘTE ȘI Delta Dunării așteaptă peste 2.000 de turiști de Paști, de patru ori mai mulți ca anul trecut

Primăria vizează dezvoltarea economică a zonei de sud-est a Sectorului 5, prin demararea proiectului „Laser Valley”, fiind create condițiile pentru atragerea de investitori în cadrul unui hub tehnologic, Banca Mondială urmând să asigure componenta de know-how, cât și dialogul cu investitori interesați de proximitatea cu proiectul ELI-NP și de o colaborare cu Primăria Sectorului 5.

„Sectorul 5 va deveni, în perioada următoare, principalul pol de creștere economică de la nivelul Capitalei. Este și o mândrie personală să constat că proiectele pe care le-am gândit și propus la preluarea mandatului atrag parteneri atât de valoroși. Aceste proiecte prind contur și vor deveni realitate. Unele mai devreme, altele, respectând termenele impuse de lege. Cum am mai spus, lucrurile importante au nevoie de timp. Dar este clar că avem proiecte serioase și suntem capabili să aducem alături de noi parteneri serioși. Am insistat foarte mult să intrăm în acest parteneriat cu Banca Mondială și de astăzi avem la îndemână toate mijloacele tehnice pentru a sta la aceeași masă cu cei mai mari specialiști din lume, iar, împreună, să schimbăm în bine fața Sectorului 5. Colaborarea pe care am demarat-o astăzi reprezintă garanția certă că unde există proiecte și inițiative în folosul cetățenilor, Primăria Sectorului 5 va fi cel mai serios partener”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria sectorului 5
banca mondiala
antiaeriana
cartier nou