Aeroporturi rusești vor purta numele unor mari personalități

Aeroporturi rusești vor purta numele unor mari personalități

A.N. Tupolev

scris 2 iun 2019

Aeroporturi din zeci de orașe rusești vor purta numele celor mai renumiți rezidenți, după ce președintele Vladimir Putin a emis, vineri, un decret privind această schimbare, anunță The Moscova Times.

Prin urmare, Aeroportul Internațional Moscova Sheremetyevo se va numi "Pușkin”, după numele marelui poet și dramaturg rus din perioada romantică. El s-a născut la Moscova, pe 26 mai 1799, scrie News.ro.

Ludovic Orban: Nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit CITEȘTE ȘI Ludovic Orban: Nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit

Aeroportul Internațional Domodedovo din Moscova se va numi "Mikhail Lomonosov", după numele savantului, poetului și filologului rus.

Aeroportul Internațional Vnukovo va purta numele inginerului Andrei Tupolev, cel care a creat peste 100 de tipuri de aparate de zbor de-a lungul carierei sale.

La Soci, numele aeroportului internațional va fi Vitaly Sevastyanov, după numele astronautului car a participat la misiunile Soyuz 9 și Soyuz 18.

Aeroportul Tolmachevo, regiunea Novosibirsk, se va numi Alexander Pokryshkin, ofițer al forțelor aeriene. Aeroportul Koltsovo (Yekaterinburg) va primi numele industriașului Akinfiy Nikitich Demidov care a trăit în secolul al XVIII.

Aeroportul Internațional Pashkovsky din Krasnodar va fi numit Ecaterina cea Mare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vladimir putin
aeroporturi rusia