Armata Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări

Armata Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2023

Forțele armate ale Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări de la declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei, în urmă cu 11 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, armata poloneză a recrutat anul trecut 13.742 de noi soldați profesioniști, a anunțat ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak, la Lublin. „Acesta este un record de la abolirea conscripției”, a adăugat ministrul.

FOTO Nuclearelectrica schimbă sediul. Intră în clădirea celui care a fost cel mai bogat ceh, deținută de proprietarul PRO TV CITEȘTE ȘI FOTO Nuclearelectrica schimbă sediul. Intră în clădirea celui care a fost cel mai bogat ceh, deținută de proprietarul PRO TV

Ultima conscripție din Polonia a avut loc în 2008. La scurt timp după aceasta, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, scrie Agerpres.

Forțele militare ale Poloniei numără în total în serviciul său 164.000 de bărbați și femei, inclusiv 36.000 de membri voluntari de unități de securitate națională.

Varșovia și-a majorat recent investițiile în apărare după declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei. Armata Poloniei ar urma să fie majorată până la 250.000 de soldați profesioniști și 50.000 de voluntari ai unităților de securitate națională.

Polonia a decis să atragă mai mulți cetățeni în forțele sale armate, introducând serviciul militar de bază voluntar și cursuri de pregătire militară de o zi la nivel național pentru cei interesați.

Invazia rusă asupra Ucrainei a afectat arhitectura de securitate în Europa și în lume, guvernele țărilor majorându-și investițiile în apărare și trimițând ajutor Kievului.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
armata