O unitate de leasing a Raiffeisen din Rusia, sancționată de Ucraina

O unitate de leasing a Raiffeisen din Rusia, sancționată de Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2023

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O unitate de leasing din Rusia a băncii austriece Raiffeisen Bank International (RBI) se numără printre companiile vizate de sancțiunile anunțate de Ucraina, potrivit unui comunicat publicat de RBI, transmite Reuters.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat un val de sancțiuni, în noapte de sâmbătă spre duminică, care vizează 182 de companii rusești și belaruse, împreună cu trei persoane.

Finanțare de 3,5 milioane euro pentru un startup din Ungaria care dezvoltă chatboți pentru companii CITEȘTE ȘI Finanțare de 3,5 milioane euro pentru un startup din Ungaria care dezvoltă chatboți pentru companii

Companiile se ocupă în principal de transportul mărfurilor, leasingul de vehicule și producția de produse chimice, scrie News.ro.

RBI operează atât în Rusia, cât și în Ucraina și obține aproximativ jumătate din profitul său în Rusia, ceea ce o face una dintre băncile europene cele mai expuse acestei piețe.

Ucraina cere adesea companiilor, inclusiv RBI, să părăsească Rusia, deși este puțin probabil ca r=cele mai recente sancțiuni să aibă un impact semnificativ asupra afacerilor RBI din Rusia.

”Decizia politică a guvernului ucrainean de a pune pe o listă de sancțiuni aproximativ 30 de companii de leasing ruse, inclusiv Raiffeisen Leasing Rusia, înseamnă că bunurile închiriate ale clienților Raiffeisen Leasing Rusia pot fi confiscate pe teritoriul ucrainean”, a declarat un purtător de cuvânt al RBI.

Compania închiriază produse care inclusiv mașini și stivuitoare.

”Raiffeisen Leasing Rusia este o subsidiară deținută în totalitate de Raiffeisenbank Rusia. Volumul de leasing pe care l-a finanțat se ridica la 362 de milioane de euro (393 de milioane de dolari) la sfârșitul lunii decembrie 2022. De la izbucnirea războiului, nu a încheiat niciun nou contract de leasing”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
leasing
rusia