Austria nu se uită la protestele de stradă și introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID, o premieră în UE

Austria nu se uită la protestele de stradă și introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID, o premieră în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2022

Parlamentul de la Viena a adoptat în această seară legea privind obligația tuturor adulților de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria devenind prima țară din Uniunea Europeană care dispune o astfel de măsură pentru a lupta împotriva pandemiei, în pofida numeroaselor proteste de stradă, transmite AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

VEZI AICI VIDEO PROTESTELE DE STRADĂ DIN VIENA

Proiectul de lege, anunțat în noiembrie pentru a impulsiona o campanie de vaccinare șovăielnică, a fost aprobat acum cu o largă majoritate (137 de voturi pentru, 33 împotrivă). Măsura va intra în vigoare pe 4 februarie, arată Agerpres.

'Vaccinarea este șansa pentru societatea noastră să atingă o libertate durabilă și continuă, fără ca virusul să ne limiteze', a declarat cancelarul conservator Karl Nehammer în fața presei, înaintea ședinței din Parlament.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

El a recunoscut că subiectul 'face obiectul unei dezbateri intense și pasionate'.

În plus față de Verzi, partenerii de coaliție ai conservatorilor, proiectul a fost susținut și de conducerea partidelor social-democrat și liberal.

Singura care s-a opus a fost extrema dreaptă, în numele apărării libertăților individuale.

Liderul FPO (Partidul Libertății), Herbert Kickl, care se opune vehement vaccinurilor, a acuzat în timpul dezbaterilor 'un proiect care deschide calea totalitarismului în Austria'.

PROFIT NEWS TV Marius Motofei, Business Operations & Public Sector Director, Vodafone România: Digitalizarea nu este doar un instrument, ci o strategie. Orchestrarea este cheia pentru a ajunge la succes CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Marius Motofei, Business Operations & Public Sector Director, Vodafone România: Digitalizarea nu este doar un instrument, ci o strategie. Orchestrarea este cheia pentru a ajunge la succes

'Nu avem majoritate astăzi în Parlament, dar o avem în exterior', a mai spus el, promițând să sfideze legea.

Mulți austrieci se opun noii legi și manifestează cu zecile de mii practic în fiecare weekend.

Guvernul insistă că obiectivul nu este de a impune nici vaccinarea cu forța, nici sancțiuni financiare. Acestea vor putea ajunge la 600-3.600 de euro, dar vor fi ridicate dacă respectivul contravenient se va vaccina în termen de două săptămâni.

Votul de joi a intervenit în timp ce Austria a raportat un număr record de infectări, aproape 30.000.

În jur de 72% din populație este vaccinată cu schema integrală, procent inferior celui din Franța ori Spania.

Potrivit Ministerului Sănătății, mai sunt de convins să se vaccineze un milion și jumătate de adulți. A fost anunțată și o loterie, cu premii de 500 de euro pentru vaccinați.

Pentru a le lăsa timp recalcitranților, care vor primi o scrisoare de convocare la vaccinare, faza controalelor va începe la mijlocul lunii martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
covid