Austria pregătește un proiect de lege pentru a proteja drepturile britanicilor în cazul unui Brexit strict

Austria pregătește un proiect de lege pentru a proteja drepturile britanicilor în cazul unui Brexit strict
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2019

Guvernul austriac va lua măsuri săptămâna aceasta pentru a proteja drepturile cetățenilor britanici pe teritoriul Austriei în cazul unui Brexit strict, a informat Gernot Bluemel, ministrul pentru Europa, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Mâine în cabinet vom ajunge la un acord și vom trimite proiectul de lege pentru a fi analizat din punct de vedere legal, pentru că dorim să clarificăm ce se va întâmpla cu cetățenii britanici”, a declarat Bluemel.

„Dacă au locuit și lucrat în Austria înainte de data retragerii, ar trebui să poată continua să facă acest lucru”, a afirmat el, adăugând că Austria ia o măsură de reciprocitate față de ceea a promis Marea Britanie cetățenilor UE, scrie News.ro.

VIDEO Proteste în Polonia după asasinarea primarului din Gdansk CITEȘTE ȘI VIDEO Proteste în Polonia după asasinarea primarului din Gdansk

El nu a confirmat însă că Austria va ridica interdicția cetățeniei duble pentru a permite cetățenilor britanici să devină austrieci și să își mențină pașapoartele britanice.

Ministrul de Externe, Karin Kneissl, a declarat săptămâna trecută că Austria va permite celor 25.000 de austrieci care locuiesc în Marea Britanie să obțină cetățenie britanică, făcând astfel o excepție de la interdicție. Austria se află printre puținele țări din UE care nu permit, de obicei, cetățenia dublă.

Austria va permite și firmelor înregistrate sub legea britanică și cu sediul în Austria să își continue activitatea, a precizat Bluemel.

Parlamentul britanic urmează să voteze acordul privind Brexitul marți, însă cel mai probabil înțelegerea la care a ajuns premierul britanic Theresa May cu UE nu va fi aprobată, deschizând astfel drumul spre posibilitatea unui Brexit fără acord. În acest scenariu, situația britanicilor din străinătate devine incertă.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
austria