Austria pune condiții firmelor care solicită ajutor de stat pentru a acoperi costurile cu energia

Austria pune condiții firmelor care solicită ajutor de stat pentru a acoperi costurile cu energia
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2022

Companiile din Austria care solicită ajutor de stat pentru a acoperi costurile cu energia vor trebui să evite anumite activități care risipesc resurse, cum ar fi menținerea iluminatului magazinelor după ora 10 P.M., încălzirea teraselor sau să lase teleschiurile să încălzească spatele pasagerilor, a anunțat Guvernul de la Viena, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla cu prețurile la energie în România și care va fi situația la iarnă urmează să fie anunțat la Profit Energy.forum, programat pentru 3 octombrie.

Conferința, organizată la Hotel JW Marriott cu sprijinul Engie, Romgaz, Transgaz, OMV Petrom, Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Premier Energy, Vimetco Alro și Complexul Energetic Oltenia, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Autoritățile au prezentat miercuri nou pachet de sprijin, din care sunt alocați 1,3 miliarde de euro pentru a acoperi până la 30% din costurile cu combustibilul, gazele sau energia, din 1 februarie 2002 până în 30 septembrie, scrie Agerpres.

Virgil Popescu avansează ideea acordării de vouchere pentru compensarea facturilor la electricitate pentru anumite persoane CITEȘTE ȘI Virgil Popescu avansează ideea acordării de vouchere pentru compensarea facturilor la electricitate pentru anumite persoane

Există diverse categorii de companii eligibile și diverse tipuri de ajutor. Firmele din sectoarele mari consumatoare de energie, inclusiv oțelăriile, pot primi până la 50 de milioane de euro.

Acest ajutor este condiționat, inclusiv prin asumarea unor angajamente pentru adoptarea unor măsuri de economisire a energiei până în 31 martie 2023. Printre măsuri se află oprirea iluminatului în interiorul sau exteriorul magazinelor între orele 10 P.M. și 6 A.M.

Deși cafenelele și restaurantele au primit doar recent permisiunea de a menține terasele deschise, cele care solicită ajutor nu vor putea folosi echipamentele numite în Austria "încălzitoare pentru ciuperci", care sunt populare iarna. De asemenea, teleschiurile nu vor mai încălzi spatele pasagerilor.

"Avem multe companii care au anunțat deja că vor face exact asta - vor lua în considerare economisirea energiei în această iarnă", a afirmat ministrul austriac al Energiei, Leonore Gewessler, adăugând că se vor face verificări pentru a se vedea dacă sunt respectate condițiile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
energie