Autoritățile din Belarus au blocat unul dintre principalele site-uri ale opoziției

Autoritățile din Belarus au blocat unul dintre principalele site-uri ale opoziției
scris 25 ian 2018

Autoritățile din Belarus au blocat accesul la unul dintre principalele site-uri ale opoziției, afirmând joi că acesta difuza informații ”ilegale”, relatează AFP.

Creat în 1997 de către opozantul Andrei Sanikov, principalul adversar al președintelui Aleksandr Lukașenko în alegerile prezidențiale din 2010, site-ul Charter97.org nu mai este accesibil de miercuri seara, scrie News.ro

Ministerul Informațiilor a anunțat că a luat decizia de a ”limita accesul” la site întrucât acesta ”publica informații a căror difuzare este ilegală”. El a invocat o lege care interzice presei să publice informații provenind de la organizații neînregistrate, încurajează extremismul sau  aduc atingere intereselor naționale.

Cel mai mare dealer Volvo din România investește peste 1 milion de euro în show-room-ul de la Otopeni CITEȘTE ȘI Cel mai mare dealer Volvo din România investește peste 1 milion de euro în show-room-ul de la Otopeni

Aflat la putere din 1994, Lukașenko a însăprit reprimarea opoziției după alegerile prezidențiale din 2010, marcate de manifestații, încarcerând numeroși protestatri.

Sediul Charter97 a fost percheziționat, iar site-ul s-a mutat la Varșovia.

Redactoarea-șefă a site-ului, Natalia Radina, a denunțat o ”nouă lovitură dură la adresa libertății de exprimare în Belarus”.

În ultimii ani, președintele Lukașenko a eliberat mai mulți opozanți încarcerați în 2010, după care Uniunea Europeană a ridicat sancțiunile pe care le-a impus Belarusului.

Însă o nouă înăsprire s-a constatat anul trecut, în urma unor manifestații care au condus la sute de arestări.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
site
opozitie