Banca Centrală a Turciei reduce dobânda, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus

Banca Centrală a Turciei reduce dobânda, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2020

Banca Centrală a Turciei (CBRT) a redus dobânda de referință cu un punct procentual, la 8,75%, după ce anterior își exprimase disponibilitatea de a înăspri politica monetară pentru a ține sub control inflația și a atenua efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Reuters și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un comunicat dat publicității după ședința de politică monetară, Banca Centrală a Turciei a atras atenția asupra activității economice reduse înregistrate de la mijlocul lunii martie, ca efect al pandemiei asupra turismului, comerțului și cererii interne, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Masca de protecție va fi obligatorie după 15 mai CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Masca de protecție va fi obligatorie după 15 mai

"În pofida recentei deprecieri a lirei turcești, pe fondul evoluțiilor globale", ne așteptăm ca inflația să scadă în următoarele luni, "în urma declinului prețurilor materiilor prime pe plan global, în special la țiței și metale", a apreciat CBRT.

Este a opta reducere consecutivă a dobânzii de referință în aproape un an, de la 24% în iulie, când președintele Recep Tayyip Erdogan l-a demis pe guvernatorul Băncii Centrale a Turciei pentru că "nu a urmat indicațiile" privind ratele dobânzilor.

În martie, rata inflației era de 11,86%, de la 12,37% luna precedentă. Conform previziunilor Băncii Turciei, rata inflației ar urma să scadă la 8,2% până la finalul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrala a turciei
dobanda