Banca centrală a Ucrainei a avertizat ca există riscul producerii unui nou atac cibernetic

Banca centrală a Ucrainei a avertizat ca există riscul producerii unui nou atac cibernetic
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2017

Banca centrală a Ucrainei a anunțat vineri că a avertizat băncile de stat și private că există riscul apariției unui nou virus cibernetic, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Atacul din 27 iunie, numit NotPetya, a blocat activitatea multor instituții guvernmentale și companii ucrainene și s-a extins rapid prin rețelele informatice ale companiilor multinaționale cu activități în Europa de Est, scrie News.ro.

Ulterior, banca centrală de la Kiev a colaborat cu Echipa de Reacție pentru Urgențe Informatice (CERT) și cu poliția, pentru a îmbunătăți protejarea sectorului bancar ucrainean prin schimb rapid de informații.

Steve Bannon, strategul-șef al lui Donald Trump, a plecat de la Casa Albă CITEȘTE ȘI Steve Bannon, strategul-șef al lui Donald Trump, a plecat de la Casa Albă

”În consecință, pe 11 august, banca centrală a informat băncile despre apariția unui nou cod malițios, elementele acestuia, indicatorii compromiși și necesitatea de a implementa măsuri preventive pentru a împiedica infectarea”, a anunțat instituția.

Potrivit unei scrisori trimise băncilor de instituție, noul virus se răspândește prin  deschiderea de documente word atașate emailurilor.

”Natura acestui cod malițios, distribuția acestuia de masă și faptul că la momentul distribuției nu a fost detectat de vreun soft anti-virus sugerează să acest atac pregătește un atac cibernetic masiv împotriva rețelelor informatice ale companiilor ucrainene”, se arată în scrisoare.

Autoritățile ucrainene au mai avertizat că țara ar putea fi ținta unui atac de tipul NotPetya, pe 24 august, când sărbătorește independența de Uniunea Sovietică, obținută în 1991.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrala a ucrainei
atac cibernetic