Banca rusă Sberbank își închide divizia de investiții din Londra

Banca rusă Sberbank își închide divizia de investiții din Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2022

Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a anunțat că își închide operațiunile diviziei sale de investiții Sberbank CIB din Londra, după ce a reevaluat potențialul economic al unității sale din Marea Britanie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Sberbank oprește activitatea biroului său din Londra, Sberbank CIB (UK) Limited. Suntem în contact cu autoritatea locală de reglementare, FCA, și, în conformitate cu legea, ne vom închide activitățile, îndeplinind toate obligațiile față de clienții noștri”, a afirmat Sberbank într-un comunicat.

VIDEO Italia a confiscat impresionanta limuzină blindată a lui Alișer Usmanov, „oligarhul favorit” al lui Vladimir Putin CITEȘTE ȘI VIDEO Italia a confiscat impresionanta limuzină blindată a lui Alișer Usmanov, „oligarhul favorit” al lui Vladimir Putin

Banca a precizat că  membrii personalului esențial își continuă activitățile în conformitate cu atribuțiile lor, scrie News.ro.

Sberbank, cea mai importantă instituție de credit din Rusia, a anunțat pe 2 martie că părăsește piața europeană, deoarece sucursalele din Europa se confruntă cu un flux considerabil de numerar, iar angajații și proprietățile sale sunt, astfel, amenințate.

Măsurile fără precedent luate de națiunile occidentale pentru a izola economia și sistemul financiar din Rusia din cauza invaziei ruse în Ucraina includ sancțiuni asupra băncii centrale și excluderea unora dintre băncile sale din sistemul global de plăți SWIFT.

Sberbank, care are sucursale în Austria, Croația, Germania și Ungaria, printre alte state, avea declarate active europene în valoare de 13 miliarde de euro la 31 decembrie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
sberbank
rusia