Barurile, cafenelele, restaurantele intră în grevă în Grecia. Guvernul acuză „lipsa de recunoștință”

Barurile, cafenelele, restaurantele intră în grevă în Grecia. Guvernul acuză „lipsa de recunoștință”
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2021

Firmele de catering, barurile, cafenelele și restaurantele din Grecia vor intra joi în grevă pentru a protesta față de ultimele măsuri anti-Covid luate de autorități despre care afirmă că le-au scăzut veniturile cu până la 50% și amenință locurile de muncă din sector, relatează Euractiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Membrii Federației Restaurantelor din Grecia au anunțat că vor depune o petiție la cancelaria premierului Kyriakos Mitsotakis, scrie Hotnews.ro.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

„Spre deosebire de alte locuri (biserici, stadioane, transportul public), industria de catering poate demonstra o rată ridicată de vaccinare”, afirmă George Kavvathas, președintele Asociației Generale a Producătorilor de Alimente și Vin din Grecia, amintind și de numeroasele dificultăți cu care s-a confruntat sectorul în timpul pandemiei.

Kavvathas a subliniat de asemenea că la nivel național veniturile sectorului au scăzut cu 30-50%.

Însă ministrul Dezvoltării de la Atena, Adonis Georgiades, a acuzat sectorul HoReCa de „lipsă de recunoștință”, afirmând că în timpul pandemiei a primit subvenții mult mai mari decât alte sectoare.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Ministrul a adăugat de asemenea că îngrijorările oamenilor de afaceri ar trebui redirecționate înspre persoanele care nu s-au vaccinat anti-Covid, „deoarece este vina lor că pandemia există în continuare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
horeca