BERD mai trimite 20 de milioane de euro în Republica Moldova

BERD mai trimite 20 de milioane de euro în Republica Moldova
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 dec 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de 20 milioane de euro subsidiarei grupului francez Societe Generale din Republica Moldova, Mobiasbancă-Groupe Societe Generale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumutul, acordat în cadrul programului “Linia de Creditare EU4Business”, vine după ce BERD acordase, în 2016, un împrumut de 10 milioane de euro băncii moldovenești, prin același program.

Ungaria încearcă să atragă investiții de la Tesla prin reduceri de taxe și stimulente CITEȘTE ȘI Ungaria încearcă să atragă investiții de la Tesla prin reduceri de taxe și stimulente

“Am fost impresionat de efectele primului împrumut din acest program și vrem să încurajăm mai multe companii din Republica Moldova să  beneficieze de finanțarea și granturile pe care le oferim împreună cu UE”, a declarat Dimitri Gvindadze, directorul BERD pentru Chișinău.

Potrivit BERD, 12 firme din Republica Moldova au primit finanțare în urma primei linii de credite acordate Mobiasbancă-Groupe Societe Generale.

Linia de Creditare EU4Business reprezintă o inițiativă comună a UE și BERD ce are ca scop susținerea IMM-urilor din Republica Moldova în finanțarea proiectelor investiționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
republica moldova
berd
imprumut