Biserica Ortodoxă a Rusiei vrea ca preoții să nu mai binecuvânteze armament nuclear și alte arme de distrugere în masă

Biserica Ortodoxă a Rusiei vrea ca preoții să nu mai binecuvânteze armament nuclear și alte arme de distrugere în masă
scris 5 feb 2020

Preoții ruși ar trebui să nu mai practice binecuvântarea armelor nucleare și a altor arme de distrugere în masă care pot provoca pierderi de vieți omenești fără discernământ, potrivit unor noi recomandări care sunt discutate de Biserica Ortodoxă a Rusiei, transmite Reuters.

În timpul celor două decenii de când se află la putere, președintele Vladimir Putin a colaborat cu Biserica Ortodoxă, care a dezvoltat legături apropiate și cu Ministerul Apărării, scrie News.ro.

Preoții ruși au apărut de mult timp în imagini în care stropesc cu apă sfințită submarine, rachete balistice, rachete spațiale Soyuz și alte echipamente, în cadrul ritualurilor de binecuvântare.

Rusia le impune vize turiștilor chinezi CITEȘTE ȘI Rusia le impune vize turiștilor chinezi

Dar unele dintre aceste ceremonii se vor opri, dacă biserica va aprova un document redactat de o comisie a Bisericii Ortodoxe.

”Binecuvântarea armelor nu se reflectă în tradiția Bisericii Ortodoxe și nu corespunde ritualului”, arată documentului publicat pe site-ul Patriarhiei.

Binecuvântarea sau sanctificarea armelor care pot ucide ”un număr nedefinit de oameni” trebuie exclusă din practica pastorală”, arată documentul.

Propunerea va fi discutată până pe 1 iunie, iar populația trebuie să ia parte la dezbatere, potrivit ramurii din Moscova a bisericii.

Ca simbol al legăturii strânse dintre armată și biserică din Rusia, forțele armate construiesc propria catedrală într-un parc cu temă militară de lângă Moscova. Catedrala va fi una dintre cele mai înalte biserici ortodoxe din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
biserica ortodoxă a rusiei
arme de distrugere în masă