British American Tobacco preia mai multe mărci de țigări de la producătorul bulgar Bulgartabac pentru peste 100 de milioane de euro

British American Tobacco preia mai multe mărci de țigări de la producătorul bulgar Bulgartabac pentru peste 100 de milioane de euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 apr 2017

Producătorul de țigări British American Tobacco (BAT), prezent și în România, a ajuns al un acord cu producătorul bulgar din industria tutunului Bulgartabac pentru preluarea unora dintre cele mai importante mărci ale sale, în schimbul a peste 100 de milioane de euro, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BAT  este liderul pieței românești de profil cu brandul Kent.

Achiziția Bulgartabac are nevoie de aprobarea autorităților și s-ar putea finaliza la jumătate anului, potrivit unei declarații BAT.

România ar putea fi cea de-a treia țară în care Philip Morris va produce iQOS CITEȘTE ȘI România ar putea fi cea de-a treia țară în care Philip Morris va produce iQOS

BAT afirmă că preluarea mărcilor Victory, Eva Slim și GD de la  producătorul bulgar îi va permite să își majoreze cota de piață în Bulgaria, de la 12 până la 40%. Tranzacția include preluarea unor active legate de comercializare și distribuție în Bulgaria și Bosnia, adaugă BAT.

În ianuarie, BAT a convenit preluarea companiei americane Reynolds American pentru 49,4 miliarde de dolari, tranzacție care va crea cea mai mare companie producătoare de tutun listată la bursă. Acordul va aduce în portofoliul BAT mărci deținute de Reynolds, precum Newport, Camel și Pall Mall. Compania rezultată în urma tranzacției va avea o poziție puternică pe piața americană, dar și o prezență semnificativă pe piețele aflate în creștere, precum America de Sud, Orientul Mijlociu sau Africa.

BAT este prezentă în România cu trei companii: fabrica din Ploiești, compania de distribuție la nivel național și centrul de servicii care deservește operațiunile British American Tobacco din întreaga Europa.

În noiembrie 2016, BAT a anunțat că are în plan investiții de 100 milioane euro în următorii cinci ani în România, inclusiv pentru transformarea fabricii pe care BAT o deține la Ploiești în a doua unitate de producție ca mărime din Europa.

Anul acesta, BAT începe să producă la Ploiești capsulele Neopods pentru dispozitivul glo Ifuse, un produs hibrid între țigările tradiționale și cele electronice, care nu degajă miros, fum sau scrum. 

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, BAT România Trading a avut anul trecut o cifră de afaceri de 7,35 miliarde lei (1,6 miliarde euro) și un profit net de 435 milioane lei (98 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgartabac
bat
tranzactie
tigari
british american tobacco
kent
bulgaria
preluare