Bulgaria: Boiko Borisov revine la putere după ce a primit votul de încredere al Parlamentului de la Sofia

Bulgaria: Boiko Borisov revine la putere după ce a primit votul de încredere al Parlamentului de la Sofia
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2017

Boiko Borisov a revenit joi la putere, după ce executivul său a primit votul de încredere în Parlamentul Bulgariei. Revenirea fostului premier în fruntea executivului vine după luni de instabilitate politică, ca urma a victoriei președintelui socialist Rumen Radev și a demisiei Guvernului Borisov, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru Borisov, primirea votului de încredere a parlamentarilor bulgari a reprezentat o simplă formalitate, după ce formațiunea conservatoare GERB a reușit să câștige alegerile anticipate din martie și a pus bazele unei coaliții naționaliste de guvernare cu Patrioții Uniți (UP), scrie News.ro.

Populiștii de la ”Voința” au votat pentru a susține noul executiv, în vreme ce socialiștii și etnicii turci de la MRF au votat împotriva revenirii la putere a Guvernului Borisov.

Boiko Borisov, care a devenit premier pentru a treia oară, a promis să construiască mai multe autostrzăi și să lupte împotriva contrabandei pentru a dezvolta economia Bulgaria.

CCR a respins ca inadmisibilă sesizarea la Legea 90 care împiedică persoanele condamnate să ocupe funcții în Guvern. Dragnea nu poate fi premier CITEȘTE ȘI CCR a respins ca inadmisibilă sesizarea la Legea 90 care împiedică persoanele condamnate să ocupe funcții în Guvern. Dragnea nu poate fi premier

De asemenea, acesta a susținut că măsurile sale economice vor duce la creșterea cu 50% a salariului mediu pe economie în următorii patru ani. În schimb, executivul va păstra neschimbată valoarea de 10% a impozitului pe venit și profit din Bulgaria.

”Vom iniția politici și vom aplica măsuri pentru a crește veniturile tuturor oamenilor”, a declarat Borisov.

Noul premier a promis inclusiv să formeze o nouă instituție, care va lupta cu corupția de la nivel înalt, dar analiștii rămân rezervați cu privire la dorința acestuia de a iniția reforme la Sofia.

viewscnt
Afla mai multe despre
boiko borisov
bulgaria