Bulgaria expulzează 70 de diplomați ruși

Bulgaria expulzează 70 de diplomați ruși

Kiril Petkov

scris 29 iun 2022

Bulgaria va expulza 70 de membri ai personalului diplomatic rus, a anunțat premierul bulgar Kiril Petkov, relatează AFP.

"Bulgaria urmează să expulzeze 70 de diplomați ruși (...) Serviciile noastre i-au identificat drept persoane care lucrau împotriva intereselor noastre”, a declarat Kiril Petkov reporterilor.

Presa ungară: Nu este un secret de ce nu este mai mic prețul benzinei din România CITEȘTE ȘI Presa ungară: Nu este un secret de ce nu este mai mic prețul benzinei din România

Acesta este cel mai mare număr de membri ai personalului diplomatic rus din Bulgaria care au fost expulzați dintr-o singură mișcare, scrie News.ro

Ministerul bulgar de Externe a anunțat că decizia de a expulza un număr atât de mare de diplomați ruși a fost concepută pentru a reduce dimensiunea misiunii Moscovei la cea a reprezentanței bulgare la Moscova și un răspuns la ceea ce a numit activități incompatibile cu Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice, un termen oficial pentru spionaj, relatează Reuters.

”Acesta nu este un act de agresiune față de poporul rus”, a spus Petkov.

”Când guvernele străine încearcă să se amestece în afacerile noastre interne, avem instituții care vor răspunde”, a subliniat el.

De asemenea, Ministerul de Externe al Bulgariei a menționat că limitează prezența diplomatică a Rusiei la 48 de membri și le-a ordonat diplomaților ruși expulzați să părăsească țara până cel târziu duminică, la miezul nopții.

”Duminică, ne așteptăm ca un avion plin, cu 70 de locuri, să decoleze spre Moscova”, a conchis Petkov.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
expulzare
rusi