Bulgaria - lipsă de interes pentru vaccinări, Guvernul renunță la strategia în etape

Bulgaria - lipsă de interes pentru vaccinări, Guvernul renunță la strategia în etape
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2021

Lipsa de interes pentru vaccinarea anti-COVID-19 în rândul unei mari părți a populației bulgare a determinat guvernul de la Sofia să renunțe la strategia de vaccinare în etape și să ofere vaccinul oricui dorește să se vaccineze, decizie care a condus la creșterea notabilă a numărului persoanelor imunizate, relatează agențiile EFE și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

După ce premierul Boiko Borisov a dispus vineri ca centrele de vaccinare să fie deschise pentru toată lumea, circa 33.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele trei zile, față de 90.000 în cele șapte săptămâni anterioare, Bulgaria ajungând acum la un procent de circa 1,7% din populație vaccinată, cel mai mic din Europa.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Într-un mesaj în care a anunțat renunțarea la strategia de vaccinare anti-COVID-19 în etape, Borisov a deplâns faptul că numai circa 10% dintre persoanele care au cerut să fie vaccinate, conform etapei în care se regăseau, s-au prezentat la centrele de vaccinare la data când au fost programate.

Înaintea de a schimba strategia, Bulgaria se afla în fazele a treia și a patra a procesului de vaccinare, respectiv vaccinarea persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, angajaților din domeniul securității și a celor din sectoarele esențiale.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

Potrivit sondajelor, aproximativ jumătate dintre bulgari refuză vaccinarea anti-COVID-19, iar alți circa 23% încă se mai gândesc dacă se vor vaccina.

Pe de altă parte, Bulgaria a decis folosirea tuturor dozelor de vaccin disponibile, fără a constitui rezerve pentru rapel, întrucât anticipează o creștere a livrărilor de vaccin în luna martie. Cea mai mare cantitate de vaccin comandată de guvernul bulgar este din cel produs de AstraZeneca, 4,5 milioane de doze, față de 3 milioane de doze Pfizer/BioNTech și 460.000 Moderna.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii

Pe de altă parte, Ministerul bulgar al Sănătății a dispus ca la sfârșit de săptămână centrele de vaccinare să fie deschise 24 de ore din 24. La rândul său, premierul Borisov a spus că ''echipele (mobile de vaccinare) trebuie să ajungă la oamenii care doresc să se vaccineze chiar și în zonele cele mai mici și izolate'', în timp ce ministrul sănătății Kostadin Anghelov a asigurat că se iau măsuri logistice pentru aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
vaccinare