Bulgaria prelungește până la 30 noiembrie starea de urgență epidemică

Bulgaria prelungește până la 30 noiembrie starea de urgență epidemică
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2020

Guvernul bulgar a aprobat miercuri prelungirea până la 30 noiembrie a stării de urgență epidemică la nivel național pentru a limita răspândirea coronavirusului, a anunțat executivul de la Sofia într-un comunicat, potrivit BTA și Xinhua.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Starea de urgență epidemică a fost declarată inițial la data de 4 mai pentru o perioadă de o lună, în locul stării de urgență instituite la 13 martie, și prelungită apoi de mai multe ori. Ultima prelungire urma să expire la sfârșitul lui septembrie, scrie Agerpres.

A fost inaugurată singura librărie din orașul teleormănean Alexandria CITEȘTE ȘI A fost inaugurată singura librărie din orașul teleormănean Alexandria

Prelungirea stării de urgență epidemică și implementarea măsurilor antiepidemice au ca scop să reducă impactul COVID-19 asupra sănătății publice și a sistemului sanitar, se spune în comunicat.

'Acest lucru este deosebit de important pentru protejarea sănătății și vieții persoanelor cu risc crescut de a face forme severe de boală - vârstnici, persoane cu boli cronice și oncologice și cu imunitate compromisă, în timpul propagării simultane a gripei sezoniere și COVID-19', adaugă sursa citată.

Potrivit datelor oficiale comunicate miercuri și citate de BTA, în ultimele 24 de ore au confirmate 109 cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintr-un număr de 3.049 de teste RT-PCR.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
covid-19