Bulgaria se așteaptă la consecințe grave de pe urma falimentului Thomas Cook

Bulgaria se așteaptă la consecințe grave de pe urma falimentului Thomas Cook
scris 24 sep 2019

Falimentul tour-operatorului britanic Thomas Cook va avea consecințe grave pentru sezonul turistic 2020 din Bulgaria, a declarat luni seară ministrul bulgar al Turismului, Nikola Angelkova.

Potrivit oficialului bulgar, numărul de turiști pe care Thomas Cook îi aduce în fiecare vară în Bulgaria variază între 350.000 și 450.000. Aceasta în condițiile în care anul trecut Bulgaria a fost vizitată de un număr total de 9,2 milioane turiști străini, scrie Agerpres.

ANALIZĂ PROFIT TV Cea mai mare economie europeană pare că se îndreaptă spre recesiune CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Cea mai mare economie europeană pare că se îndreaptă spre recesiune

În paralel, Ambasada Marii Britanii la Sofia a anunțat că în prezent există 2.500 de clienți ai Thomas Cook care au rămas blocați în Bulgaria.

Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a anunțat luni intrarea în faliment.

Fondată în 1841, Thomas Cooks operează hoteluri și stațiuni turistice, companii aeriene, nave de croazieră, precum și sute de agenții de turism. Cu aproximativ 21.000 de angajați, compania are activități în 16 țări și deservește 19 milioane de clienți pe an.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
thomas cook
bulgaria
faliment