Bulgaria va construi primele sale închisori „verzi”. Experiența vine din Norvegia, unde administrația penitenciară a integrat aceste concepte într-o serie de închisori

Bulgaria va construi primele sale închisori „verzi”. Experiența vine din Norvegia, unde administrația penitenciară a integrat aceste concepte într-o serie de închisori
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2024

Bulgaria a făcut primii pași pentru a construi închisori „verzi”, a anunțat Ministerul Justiției. Autoritățile iau în considerare opțiunea de a instrui deținuții și personalul din închisorile Belene și Plevna, astfel încât aceștia să dobândească cunoștințe și competențe în domeniul economiei verzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Experiența vine din Norvegia, unde administrația penitenciară a integrat aceste concepte în închisori în domeniul agriculturii, al agriculturii ecologice, al asistenței medicale, al resurselor energetice durabile și al unui mediu sănătos în închisori, scrie Agerpres.

OFICIAL - Top. Cele mai bune hoteluri din Bulgaria CITEȘTE ȘI OFICIAL - Top. Cele mai bune hoteluri din Bulgaria

O vizită de lucru a experților norvegieni și bulgari s-a încheiat joi la Belene, unde aceștia au prezentat proiectul conceptual pentru „închisorile verzi”. De asemenea, a fost elaborat un prim proiect de activități, indicatori și buget estimativ al proiectului. Următoarea reuniune a grupului de lucru va avea loc la sfârșitul lunii februarie în Norvegia, unde participanții bulgari vor afla despre experiența norvegiană și vor fi semnate acorduri de înfrățire între închisoarea din Plevna și închisoarea din Belene cu închisoarea din Ona, Norvegia.

Această inițiativă este pusă în aplicare de către Direcția Generală de Executare a Pedepselor, care este partener într-un acord de grant în cadrul Fondului bilateral al Programului pentru justiție din cadrul Mecanismului financiar norvegian 2014-2021 pentru consolidarea cooperării bilaterale între Serviciul penitenciar norvegian și Direcția Generală de Executare a Pedepselor prin înființarea a două închisori pilot „verzi”.

Pe 16 ianuarie a început cel de-al doilea curs de instruire a personalului din penitenciare cu privire la implementarea programului nou elaborat pentru reabilitarea și reintegrarea socială a reprezentanților grupurilor vulnerabile privative de libertate, potrivit paginii de Facebook Programul Justiție – Mecanismul Financiar Norvegian – 2014-2021. La instruire, care se desfășoară în perioada 15-19 ianuarie, vor participa 115 membri ai personalului Direcției Generale de Executare a Pedepselor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
inchisoare