Hyundai și-a vândut cele două fabrici din Rusia unui cumpărător local

Hyundai și-a vândut cele două fabrici din Rusia unui cumpărător local
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2024

Hyundai Motor a semnat un acord privind vânzarea celor două fabrici din Rusia, grupul sud-coreean devenind astfel cel mai recent producător auto global care se retrage de pe piața rusă, după invadarea Ucrainei de către Moscova, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cumpărătorul rus, Art-Finance, a precizat că a finalizat săptămâna aceasta achiziționarea uzinei Hyundai din Sankt Petersburg și a primit aprobare pentru tranzacție de la Guvernul rus și de la Serviciul federal antimonopol. Activele Hyundai vor fi integrate în AGR Group, deținut de Art-Finance, scrie Agerpres.

Un nou lanț de benzinării va fi lansat în România CITEȘTE ȘI Un nou lanț de benzinării va fi lansat în România

Compania rusă a precizat că activele "includ două unități de producție din Sankt Petersburg: o fabrică în zona industrială Kamenka și o uzină în zona industrială Shushary".

Capacitatea anuală combinată a celor două facilități este de aproximativ 300.000 de vehicule.

Art-Finance este deținută de către Andrei Pavlovich, care a achiziționat în mai 2023 activele din Rusia ale Volkswagen.

Majoritatea producătorilor auto din Europa, Japonia și Coreea de Sud și-au suspendat producția și au ieșit de pe piața rusă în urma invaziei din februarie 2022.

Grupul francez Renault a vândut pentru doar o rublă statului rus participația majoritară pe care o deținea la producătorul auto rus Avtovaz, cu opțiunea de a o răscumpăra în termen de șase ani. Similar, Nissan și-a vândut activele pentru un euro.

În decembrie, Hyundai Motor anunța că intenționează să-și vândă activele din Rusia pentru 10.000 ruble (111,69 de dolari), înregistrând pierderi de 287 miliarde woni (214,7 milioane de dolari). Operațiunile la principala sa fabrică au fost suspendate în martie 2022.

Ion Țiriac anunță un proiect major în Otopeni CITEȘTE ȘI Ion Țiriac anunță un proiect major în Otopeni

Asociația Producătorilor de Automobile din China anunța, luna aceasta, că Rusia a fost principala destinație pentru exporturile de automobile chineze în 2023, în condițiile în care a primit peste 841.000 de vehicule în primele 11 luni ale anului, mai mult decât dublu față de numărul doi, Mexicul.

Producătorii auto chinezi au profitat de retragerea companiilor occidentale după invazia rusească din Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
rusia