Chinezii de la Hisense oferă aproape 200 de milioane de euro pentru a prelua integral Gorenje. Producătorul sloven de electrocasnice a trecut pe pierdere în România

Chinezii de la Hisense oferă aproape 200 de milioane de euro pentru a prelua integral Gorenje. Producătorul sloven de electrocasnice a trecut pe pierdere în România
scris 31 mai 2018

Hisense Luxembourg Home Appliance Holding, parte a grupului chinez Hisense, oferă 196,5 milioane de euro pentru a deveni unicul acționar al producătorului sloven de electrocasnice Gorenje, la care deține deja o participație de aproape 28%.

Grupul chinez, care și-a majorat recent participația la Gorenje, vrea să devină singurul proprietar al companiei, în pofida faptului că, recent, cele două părți intenționau să pună bazele unui parteneriat strategic.

La începutul lunii,  Gorenje a selectat Hisense ca cel mai bun ofertant pentru un parteneriat strategic, în urma căruia chinezii ar fi obținut o participație de 50% plus o acțiune la producătorul sloven.

EXCLUSIV Ericsson transferă către două firme mentenanța liderului Orange România. Una îl are ca acționar pe Dan Bedros, fost șef Alcatel Lucent România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ericsson transferă către două firme mentenanța liderului Orange România. Una îl are ca acționar pe Dan Bedros, fost șef Alcatel Lucent România

Gorenje trebuie să răspundă ofertei de preluare până pe 26 iunie. Prețul pe care Hisense ar urma să îl plătească pentru fiecare acțiune Gorenje este de 12 euro.

Potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe, Gorenje a avut, în 2016, afaceri de 81,7 milioane lei pe piața din România, obținând un profit de circa 14.400 de lei.

Confirm celui mai recent raport financiar, compania slovenă a trecut însă, anul trecut, pe pierdere în România, înregistrând un rezultat negativ de 65.000 de euro (circa 300.000 lei).

viewscnt
Afla mai multe despre
gorenje
hisense
electrocasnice
sloven
slovenia
tranzactie
preluare
romania