Comisia Europeană susține începerea negocierilor privind procesul de aderare a Macedoniei și Albaniei la UE

Comisia Europeană susține începerea negocierilor privind procesul de aderare a Macedoniei și Albaniei la UE
scris 17 apr 2018

Comisia Europeană a susținut marți începerea discuțiilor privind procesul de aderare al Albaniei și Macedoniei și a recomandat Consiliului European să ia o decizie în acest sens, scrie Politico.

Comisia a informat într-un comunicat că ambele țări „au progresat” în mai multe domenii dar a adăugat că anumite reforme încă sunt necesare. Pentru Albania, Comisia a precizat că țara trebuie să gestioneze mai bine problemele cu statul de drept. În cazul Macedoniei, problemele care trebuie abordate sunt libertatea de exprimare și corupția care „continuă să fie o problemă majoră”, scrie News.ro

„Pasul înainte făcut de azi de fostele republici iugoslave Macedonia și Albania este un pas înainte pentru toată regiunea Balcanilor de Vest”, a declarat ministrul pentru afaceri externe al UE, Federica Mogherini, în comunicat.

Aproximativ 730.000 de carduri de sănătate vor expira în acest an și vor fi înlocuite cu unele noi CITEȘTE ȘI Aproximativ 730.000 de carduri de sănătate vor expira în acest an și vor fi înlocuite cu unele noi

„Ne concentrăm pe livrarea unui progres util și să aducem beneficii pentru oamenii din regiune. Munca privind reformele și modernizarea trebuie să continue, în interesul partenerilor și al Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
albania
uniunea europeana
macedonia