Coronavirus: Sârbii care se vaccinează vor primi bani din partea guvernului. Cât vor încasa

Coronavirus: Sârbii care se vaccinează vor primi bani din partea guvernului. Cât vor încasa
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2021

Guvernul sârb a promis că toate persoanele cu vârste de peste 25 de ani care se vor vaccina anti-COVID-19 până pe 31 mai vor primi echivalentul a 25 de euro ca premiu pentru ''responsabilitatea'' lor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Ne-am gândit cum să premiem persoanele care au dat dovadă de responsabilitate și am decis să oferim un ajutor financiar suplimentar celor care s-au vaccinat'', a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vucic.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

El a anunțat și stabilirea obiectivului ca până la sfârșitul lunii mai cel puțin 55% dintre cei aproximativ șapte milioane de cetățeni sârbi să primească cel puțin o doză dintr-unul din vaccinurile anti-COVID-19 folosite de Serbia, respectiv Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, cel rusesc Sputnik V sau cel chinezesc Sinopharm, scrie Agerpres.

Până în prezent 22% din populația Serbiei a primit ambele doze de vaccin, procent mult peste cel de 9% din Uniunea Europeană.

Președintele Vucic a promis că nu vor fi adoptate ''măsuri discriminatorii negative împotriva celor care nu doresc să se vaccineze'', dar a calificat decizia acestora drept ''iresponsabilă și egoistă''.

O inițiativă de stimulare a interesului pentru vaccinare a venit și din partea unui restaurant din orașul sârb Kragujevac, care le oferă gratis o porție de friptură sau de gulaș celor care se vaccinează anti-COVID-19.

FOTO Acuzație - Cel mai mare urs din România, Arthur, a fost ucis de un prinț din Austria. Agent Green: Avem de-a face cu o partidă de braconaj CITEȘTE ȘI FOTO Acuzație - Cel mai mare urs din România, Arthur, a fost ucis de un prinț din Austria. Agent Green: Avem de-a face cu o partidă de braconaj

''Afacerea noastră, cateringul, a fost afectată în mod special (...), iar dacă vaccinarea este soluția, atunci dorim să contribuim și noi'', a declarat agenției Reuters patronul restaurantului, Stavro Raskovic.

''Avem în meniu vaccinuri atât din Est cât și din Vest, pe gustul fiecăruia'', mai spune acesta, după ce sala principală a restaurantului său a fost transformată de autoritățile sanitare locale în centru de vaccinare cu serurile Pfizer/BioNTech și Sinopharm. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
serbia