Coronavirus: Ungaria a vaccinat aproape jumătate din populația adultă și va începe vaccinarea străinilor rezidenți

Coronavirus: Ungaria a vaccinat aproape jumătate din populația adultă și va începe vaccinarea străinilor rezidenți
scris 4 mai 2021

Autoritățile sanitare din Ungaria au deschis registrul cererilor de vaccinare anti-COVID-19 pentru cei circa 110.000 de cetățeni străini rezidenți sau care lucrează în această țară, imunizarea lor urmând să înceapă curând, relatează agenția EFE.

Directorul programului național de vaccinare ungar, Istvan Gyorgy, a asigurat că nu se va face nicio distincție pe criteriul țării de origine a străinilor care vor fi vaccinați, scrie Agerpres.

Ungaria este singura țară din UE care folosește vaccinuri anti-COVID-19 din Rusia și China - vaccinurile Sputnik V și Sinopharm -, ceea ce i-a permis să ia un avans important în fața celorlalte state ale blocului comunitar în acțiunea de imunizare a populației.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Până marți, 48% din populația adultă a Ungariei a fost vaccinată cel puțin cu prima doză și 22,6% de asemenea și cu rapelul.

Guvernul de la Budapesta a stabilit un program de relaxare a restricțiilor antiepidemice în funcție de numărul vaccinărilor, iar persoanele vaccinate care dețin certificatul de vaccinare pot asista la evenimente culturale și sportive și au acces liber în restaurante.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
vaccin