Croația intră în zona Schengen

Croația intră în zona Schengen
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2021

Guvernele Uniunii Europene au convenit că Croația poate intra în spațiul Schengen, după ce Zagrebul a convins Bruxelles-ul că poate gestiona eficient granițele externe ale blocului comunitar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intrarea în spațiul Schenge a Croația, care a devenit membră a UE în 2013 și care vrea să intre și în zona euro, a fost un subiect sensibil din cauza migrației, scrie News.ro.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

”Croația este pregătită”, a declarat comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, într-o conferință de presă, după ce s-a ajuns la un acord între miniștrii de interne ai blocului.

Comisia a recomandat includerea Croației în Schengen în octombrie 2019.

Unele grupuri neguvernamentale spun că Zagrebul a făcut eforturi exagerate pentru a demonstra UE că poate opri migranții fără acte care trec în bloc, pentru a adera la Schengen.

Este posibil ca Croația să beneficieze de o intensificare a turismului atunci când controalele de la frontiera cu restul blocului vor fi eliminate.

Croația a recunoscut în octombrie că ofițerii săi de poliție au participat la o respingere violentă a migranților la granița cu Bosnia, refuzându-le dreptul de a solicita azil în UE.

Nu a fost imediat clar exact când va adera Croația la spațiul Schengen, considerat ca fiind una dintre cele mai mari realizări ale UE, pentru că stă la baza unei Europe din ce în ce mai integrate și unite.

Deși circulația nestingherită a permis cetățenilor să trăiască și să lucreze între granițele UE, pandemia de Covid-19 a restrâns multe libertăți de călătorie.

Zona Schengen are 26 de state membre, inclusiv Elveția și Norvegia, țări din afara UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
croația
zona schengen