Croația și Austria au confirmat primele cazuri de infectare cu Covid-19

Croația și Austria au confirmat primele cazuri de infectare cu Covid-19
scris 25 feb 2020

Croația și Austria au confirmat marți primele cazuri de infectare cu Covid-19. În cazul Croației, este vorba despre o persoană tânără, care prezintă simptome ușoare. Austria a raportat două cazuri în regiunea Tirol.

Prim-ministrul croat Andrej Plenkovic a anunțat primul caz de infectare cu Covid-19 la un pacient care este spitalizat în capitala țării, scrie The Guardian.

„Pacientul se află în Zagreb într-o clinică pentru boli infecțioase. Este vorba despre o persoană tânără, iar el prezintă simptome ușoare. Este izolat, iar starea lui este una bună momentan”, a spus prim-ministrul într-o conferință de presă.

FOTO Tranzacție - Proprietarii celor mai înalte restaurante din București cumpără un nou local la înălțime CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție - Proprietarii celor mai înalte restaurante din București cumpără un nou local la înălțime

Ministrul croat al Sănătății, Vili Beros, a spus că pacientul a stat în Milano din 19 februarie până în 21 februarie, scrie News.ro.

Austria a confirmat, tot marți, primele două cazuri - în regiunea Tirol.

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate 2.698 de decese și peste 80.000 de cazuri de infectare. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalității este de 0,7%, în afara orașului Wuhan (epicentrul epidemiei), și de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de țări.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
covid-19
coronavirus