Grecia va înregistra venituri record din turism

Grecia va înregistra venituri record din turism
scris 12 sep 2022

Grecia va înregistra venituri record în 2022, de aproape 20 de miliarde de euro, depășind nivelul de dinaintea pandemiei de COVID-19, susțin oficiali locali, experți din industrie și analiști.

”2022 a fost extraordinar pentru turism, sunt foarte încântat să spun că atât destinațiile celebre, cât și cele alternative, Grecia continentală sau insulele, au fost pline de călători și de turiști anul acesta, urmând să depășim în 2022 numărul de vizitatori străini înregistrat în 2019, care până acum a fost un an record în domeniul turismului”, a afirmat Vassilis Kikilias, ministrul elen al Turismului, într-un interviu acordat recent Xinhua.

Proprietarul Cinema City, cu protecție împotriva falimentului, primește acordul de a trage bani inclusiv pentru datoriile din România. \ CITEȘTE ȘI Proprietarul Cinema City, cu protecție împotriva falimentului, primește acordul de a trage bani inclusiv pentru datoriile din România. "Legea privind falimentul este mai puțin prietenoasă cu debitorii decât cea din SUA."

În 2019, au sosit 32 milioane de turiști iar veniturile s-au situat la 18 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), potrivit datelor publicate de Banca Centrală a Greciei (BoG), scrie Agerpres.

Datele de până acum indică o revenire solidă. Veniturile din turism au urcat cu 224,5% în iunie și cu 329,3% în perioada ianuarie-iunie 2022, față de perioadele similare din 2021. Față de 2019, veniturile din turism au urcat cu 2,3% în iunie 2022.

Turismul, motorul economiei grecești

Creditorul elen Alpha Bank se așteaptă ca veniturile Greciei din turism să ajungă la 20 miliarde de euro anul acesta, în urma reluării călătoriilor după pandemie.

”După doi ani foarte dificili pentru turism, anul acesta avem o redresare robustă, care va sprijini semnificativ economia Greciei. În condițiile în care în mod obișnuit turismul este responsabil pentru 25% din Produsul Intern Brut al Greciei, evoluția foarte bună a turismului este importantă pentru economie”, a apreciat Alexandros Vassilikos, președintele Asociației hotelierilor eleni (HCH).

Turismul a reprezentat motorul creșterii economiei Greciei cu 7,7% în trimestrul doi din 2022, față de perioada similară din 2021, conform datelor Oficiului elen de statistică (ELSTAT).

Performanța impresionantă a turismului din Grecia - în pofida dificultăților legate de pandemie, războiul din Ucraina și criza energiei - este rezultatul unei bune planificări, a muncii intense și a colaborării în rândul tuturor celor implicați, a explicat Kikilias.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism