Divizia de trading a Lukoil și-a redus operațiunile în urma sancțiunilor

Divizia de trading a Lukoil și-a redus operațiunile în urma sancțiunilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2022

Litasco, divizia de trading din Elveția a Lukoil, și-a redus operațiunile după ce producătorul rus de petrol a scăzut furnizarea de capital pentru a garanta apeluri în marjă de aproape un miliard de dolari, pe fondul sancțiunilor occidentale, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Litasco, care manipulează peste 3,6 milioane de barili pe zi, se concentrează acum pe trimiterea țițeiului către rafinăriile Lukoil din Europa și vânzarea produselor rafinate, spun traderii.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Statele Unite și Marea Britanie au impus sancțiuni asupra exporturilor rusești de energie, după invadarea Ucrainei în 24 februarie, iar UE a impus măsuri dure contra Moscovei, inclusiv înghețarea activelor Băncii Centrale a Rusiei, scrie Agerpres

Statele Unite și alte state din Europa nu au interzis afacerile cu Lukoil, dar firmele energetice, transportatorii și casele de trading și-au impus restricții la tranzacțiile cu firmele rusești, pe fondul temerilor că vor urma și alte sancțiuni, fără avertisment.

Un purtător de cuvânt al Litasco a declarat că există "o reducere temporară naturală a activității companiei pentru a fi sigură că poate opera cu un nivel adecvat de lichidități".

Companiile rusești și cumpărătorii importanți de petrol din Rusia nu au putut deschide scrisori de credit la băncile occidentale pentru a acoperi achizițiile. Firmele de trading au temeri în privința afacerilor cu Litasco.

Traderii Lukoil transportă țițeiul în rafinăriile din Europa și comercializează produsele rafinate dar compania a redus semnificativ cumpărarea de țiței de la terțe părți pentru rafinare sau tranzacționare, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Litasco susține că nu și-a modificat politica privind livrările către rafinării.

Grupul Lukoil deține patru rafinării în Rusia și alte trei în Italia, România și Bulgaria. De asemenea, are o participație de 45% într-o rafinărie din Țările de Jos. Capacitatea totală a acestor rafinării este de 80,4 milioane tone.

viewscnt
Afla mai multe despre
lukoil
trading