Erdogan anunță reforme structurale pentru a învinge ''triunghiul răului''

Erdogan anunță reforme structurale pentru a învinge ''triunghiul răului''
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2020

Turcia va adopta reforme structurale pentru a învinge "triunghiul răului": ratele dobânzilor, inflația și cursul valutar, a anunțat președintele Tayyip Erdogan, adăugând că autoritățile de la Ankara sunt decise să formeze un sistem bazat pe producție și forța de muncă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Erdogan a promis luna trecută o serie de reforme economice și judiciare, sporind așteptările privind eliberarea din închisoare a unor politicieni și avocați pentru drepturile omului, arată Agerpres

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Dar recentele declarații ale președintelui Turciei privind deciziile judecătorești și criticile cu care se confruntă Guvernul de la Ankara au alimentat scepticismul privind angajamentele sale.

Turcia implementează reforme democratice nu pentru că ar fi fost "forțată" să dacă asta ci pentru că "poporul le merită", a afirmat Erdogan, adăugând că sunt accelerate eforturile pentru prezentarea reformelor în Parlament.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

"Sperăm să depășim problemele provocate de atacurile economice și de măsurile adoptate pentru stoparea pandemiei de coronavirus (COVID-19) cât mai curând posibil. Prin accelerarea reformelor structurale sunt deciși să formăm un sistem bazat pe producție și forța de muncă, și să învingem "triunghiul răului": ratele dobânzilor, inflația și cursul valutar", a declarat șeful statului turc.

El a numit ratele dobânzilor "mama tuturor relelor" și a susținut că ratele ridicate ale dobânzilor favorizează inflația - opusul teoriei monetare. El a caracterizat deseori problemele economice ale Turciei ca fiind rezultatul atacurilor externe asupra economiei.

Joi, Banca Centrală a Turciei a majorat, pentru a doua lună consecutiv, dobânda de politică monetară, o decizie care va fi probabil salutată de investitorii străini, după ce în ultimele luni lira turcească s-a depreciat semnificativ.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
turcia