Estonia va interzice fermele de animale crescute pentru blănuri până în 2025

Estonia va interzice fermele de animale crescute pentru blănuri până în 2025
scris 3 iun 2021

Parlamentarii din Estonia au votat în favoarea interzicerii fermelor de animale crescute pentru blănuri și le-au cerut producătorilor din acest domeniu să își închidă unitățile de producție până la sfârșitul anului 2025, informează DPA.

Cincizeci și cinci de parlamentari estonieni au votat amendamentul ce prevede interzicerea reproducției și sacrificării animalelor care sunt crescute exclusiv pentru blănurile lor, în timp ce 19 parlamentari s-au pronunțat împotrivă, scrie Agerpres.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Activiștii pentru drepturile animalelor au salutat această decizie, pe care o consideră "o victorie istorică". Mulți dintre ei au criticat în repetate rânduri condițiile în care trăiesc animalele din astfel de ferme.

"Milităm pentru acest lucru de mulți ani și suntem foarte bucuroși că Estonia a devenit primul stat baltic care interzice fermele de animale crescute pentru blănuri", a declarat Annaliisa Post, o reprezentantă a organizației pentru bunăstarea animalelor Loomus.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Discuțiile despre o astfel de interdicție au început în Estonia încă din anul 2009, însă două proiecte de lege nu au întrunit voturile necesare, în 2017, respectiv în 2019. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ferme de animale
blanuri
estonia