Forțele speciale din Belarus, mutate la granița cu Ucraina

Forțele speciale din Belarus, mutate la granița cu Ucraina
scris 11 mai 2022

Forțele Armate din Belarus își vor desfășura trupele speciale la frontiera cu Ucraina întrucât "Statele Unite și aliații săi continuă să își sporească prezența militară la granițele țării", potrivit șefului Statului Major General al Forțelor Armate Victor Gulevich, relatează CNN.

"Pentru a asigura securitatea Republicii Belarus în direcție sudică, trupele unităților din forțele de operațiuni speciale sunt desfășurate în trei direcții tactice", se arată într-o declarație.

Netflix se grăbește să bage reclame CITEȘTE ȘI Netflix se grăbește să bage reclame

În document scrie că ucrainenii au creat o forță de 20.000 de persoane aproape de granița cu Belarus, ceea ce "impune un răspuns din partea noastră", scrie News.ro.

"Apariția în apele mărilor Mediterană și Baltică a unui grup care transportă rachete de croazieră care pot fi lansate de pe mare sau din aer, o creștere a grupărilor aeriene în țări precum Polonia și statele baltice indică o amenințare în creștere pentru Republica Belarus", se mai arată în declarație.

"Ca parte a celei de-a doua etape de verificare a forțelor de răspuns imediat, batalioane tactice au fost trimise în direcții vestice și nord-vestice. Pentru a le întări, apărare aeriană, unități de rachete și de artilerie sunt mutate pentru a asigura funcționarea lor în luptă", mai scrie în document.

Anterior, ministrul Apărării de Belarus Viktor Khrenin a afirmat că țara a început a doua etapă de inspecție a forțelor armate de reacție, potrivit unui comentariu video postat pe contul de Telegram al agenției de stat din Belarus Belta.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
ucraina