FOTO Rușii iau din nou cu asalt oțelăria Azovstal din Mariupol; Imagine cu zeci de civili în complex

FOTO Rușii iau din nou cu asalt oțelăria Azovstal din Mariupol; Imagine cu zeci de civili în complex
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 23 apr 2022

Forțe ruse au reluat atacuri aeriene la Mariupol și încearcă să ia cu asalt oțelăria Azovstal, de unde le opun rezistență forțe ucrainene care au mai rămas în oraș, anunță sâmbătă un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Oleksii Arestovici, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Inamicul încearcă să stranguleze rezistența ultimă a apărătorilor Mariupolului în zona Azovstal”, a anunțat la televiziunea ucraineană Arestovici, arată news.ro.

Vladimir Putin a anunțat anterior că a anulat un asalt pe care voia să-l lanseze ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Șoigu crede că poate cuceri oțelăria în ”trei sau patru zile”.

Liderul de la Kremlin a anunțat că preferă un asediu al vastului complex industrial.

”Trebuie să ne gândim (...) la viața și la sănătatea militarilor și ofițerilor noștri. Nu trebuie să pătrundem în aceste catacombe și să ne târâm sub pământ”, declara Putin joi.

”Blocați această zonă așa încât să nu poată să treacă nici măcar o muscă”, ordona el.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Pe de altă parte, Batalionul Azov a postat sâmbătă, pe YouTube, o nouă înregistrare video în care apar zeci de femei și copii, despre care afirmă că trăiesc în subteranele unei clădiri din complex.

Aceste persoane sunt filmate îmbrăcate gros, într-un dormitor improvizat, în care lenjerie este agățată pe un fir.

O femeie, întrebată de către un miliitar ucrainean, răspunde la cameră că trăiește în acest subteran de la începutul lui martie.

Altă femeie, cu un bebeluș în brațe, spune că s-a refugiat aici pentru că soțul său lucra la Azovstal.

Mai mulți copii vorbesc, de asemenea, în fața camerei. Ei spun că vor ”să se întoarcă acasă”.

Data filmării nu a putut fi verificată imediat, însă două femei intervievate spun că este 21 aprilie.

Mariupolul, care avea aproxmativ 450.000 de loucitori îniante de lansarea invaziei ruse, la 24 februarie, a devenit un câmp de ruine, cu locuitori care trăiesc în subsoluri și cărora le lipsește totul și nu au comunicații cu exteriorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina