Gigantul tehnologic rus Yandex a cumpărat participația Uber la compania lor mixtă de taxiuri

Gigantul tehnologic rus Yandex a cumpărat participația Uber la compania lor mixtă de taxiuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2023

Gigantul tehnologic rus Yandex a declarat că a cumpărat participația Uber (UBER.N) la societatea lor mixtă de taxiuri, pentru 702,5 milioane de dolari, devenind unicul proprietar al afacerii Yandex.Taxi și terminând implicarea Uber în Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Ca urmare a acordului, Yandex va deveni unicul proprietar al grupului, care include un serviciu de comandă de taxi, partajare auto și închiriere de scutere”, a spus Yandex într-un comunicat.

Grecia plânge după lucrătorii din Albania - Fermierii așteaptă forță de muncă din Asia. Tinerii pleacă din Balcani CITEȘTE ȘI Grecia plânge după lucrătorii din Albania - Fermierii așteaptă forță de muncă din Asia. Tinerii pleacă din Balcani

În 2021, Uber și-a cedat participația într-o companie mixtă cu Yandex în domeniul tehnologiei alimentare și a livrărilor, scrie News.ro.

Companiile și-au unit forțele în Rusia în 2017, pentru a-și combina afacerile de transport partajat în Rusia și în țările învecinate.

Ca parte a acelei tranzacții de 1 miliard de dolari, Uber și-a redus participația într-o societate mixtă separată de transport la 29%, Yandex luând o opțiune de cumpărare de 2 miliarde de dolari pentru a a prelua restul acțiunilor.

Retragerile corporative din Rusia necesită acum aprobarea unei comisii guvernamentale, în urma ieșirilor de capital și a sancțiunilor fără precedent împotriva Moscovei impuse din cauza conflictului din Ucraina.

Yandex a spus că acordul a primit aprobarea autorităților de reglementare.

Ungaria forțează retailerii să reducă prețurile alimentelor pentru a încetini inflația CITEȘTE ȘI Ungaria forțează retailerii să reducă prețurile alimentelor pentru a încetini inflația

Măsurile introduse la sfârșitul lunii decembrie prevăd că vânzările de active sunt permise cu condiția ca firmei cumpărătoare să i se acorde o reducere de 50% în urma unei evaluări independente.

Yandex nu a menționat nicio reducere. Uber nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
yandex
taxi