Grecia anunță că numărul de turiști străini s-a dublat în acest an

Grecia anunță că numărul de turiști străini s-a dublat în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2022

Numărul turiștilor străini care au vizitat Grecia, în primele opt luni ale acestui an, s-a dublat comparativ cu situația din perioada similară a anului trecut, în pofida războiului din Ucraina și a inflației, fără a atinge însă valorile record înregistrate înainte de pandemie, arată cifrele oficiale, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din ianuarie și până la finele lunii august, un număr de 19,12 milioane de turiști străini au vizitat Grecia, ceea ce reprezintă o creștere de 121% comparativ cu perioada similară a lui 2021, un an care a continuat să fie marcat de restricțiile legate de Covid-19, a anunțat Banca Centrală a Greciei, scrie Agerpres.

Retailerul polonez CCC vrea să își extindă baza de investitori pentru vânzarea de acțiuni CITEȘTE ȘI Retailerul polonez CCC vrea să își extindă baza de investitori pentru vânzarea de acțiuni

În ceea ce privește cifrele pentru luna august, când în mod tradițional se atinge "apogeul" sezonului turistic în Grecia, numărul de turiști străini a depășit 5,8 milioane, o creștere de 44% comparativ cu luna august a anului trecut.

În pofida creșterii, numărul de străini care și-au făcut sejurul turistic în Grecia rămâne însă sub nivelul record atins în 2019. Cifrele înregistrate în primele opt luni ale anului sunt mai mici cu 12,4% comparativ cu aceeași perioadă din 2019 iar cele pentru luna august sunt cu 13,3% mai mici.

Pe lângă efectele inflației, care a afectat bugetele majorității gospodăriilor din Europa, turismul a avut de suferit și de pe urma consecințelor războiului din Ucraina, în condițiile în care numărul turiștilor ruși în Grecia a scăzut cu 93% în primele opt luni ale anului.

În schimb, turiștii britanici, care în 2021 au fost aproape lipsiți de sejururi în străinătate, au revenit în forță în locurile lor de vilegiatură preferate. În primele opt luni ale anului, numărul turiștilor britanici care au intrat în Grecia a crescut cu 316% în ritm anual, până la aproape trei milioane. Urmează turiștii germani, cu 2,89 milioane de vizitatori în primele opt luni, o creștere de 88,6%, și cei francezi cu 1,3 milioane de vizitatori, creștere de 69,7%.

Turismul este responsabil pentru 20% din Produsul Intern Brut al Greciei și totodată pentru unul din cinci locuri de muncă. În 2019, Grecia a înregistrat un număr record de 32 de milioane de vizitatori, care au generat venituri de aproximativ 18 miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turisti