Grecia avertizează că nu acceptă ca UE să impună condiții restrictive în privința planului european de relansare

Grecia avertizează că nu acceptă ca UE să impună condiții restrictive în privința planului european de relansare
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2020

Grecia nu va accepta ca Uniunea Europeană să impună condiții foarte restrictive utilizării ajutoarelor acordate în cadrul planului european de relansare economică, avertizează într-un interviu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Grecii s-au maturizat. Vrem să ne facem propriile reforme”, a declarat în acest interviu publicat duminică de Financial Times (FT), scrie News.ro.

O examinare semestrială a performanțelor economice a Comisiei Europene (CE) este suficientă și nu este necesar să se impună ”condiții stricte suplomentare”, a subliniat Mitsotakis.

Pepco se pregătește să intre în Serbia și Italia CITEȘTE ȘI Pepco se pregătește să intre în Serbia și Italia

Grecia are ”o agendă de reforme agresive” care se concentrează asupra ”tranziției ecologice”, ”tranziției digitale” și care încurajează investițiile prin programe de privatizare, a declarat el.

Mitsotakis a anunțat vineri noi măsuri - în valoare de 3,5 miliarde de euro - în vederea susținerii întreprinderilor penalizate de izolarea implementată în vederea unei limitări a răspândirii epidemiei covid-19.

Grecia, care se reface după o criză a datoriei de zece ani, spera la o puternică relansare în 2020, însă izolarea a răsturnat aceste previziuni.

Economia greacă ar urma să se contracte cu 8-10% anul acesta și se relanseze în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
relansare economica