Grecia impune vaccinarea obligatorie anticovid a personalului medical

Grecia impune vaccinarea obligatorie anticovid a personalului medical
scris 8 iul 2021

Grecia, care se confruntă cu o intensificare a cazurilor de covid-19, urmează să anunțe săptămâna viitoare obligativitatea vaccinării anumitor categoriiprofesionale, inclusiv a personalului medical, anunță Guvernul, relatează Reuters.

Comitetul grec de bioetică recomanda săptămâna trecută vaccinarea obligatorie a personalului medical și din aziluri, ca pe o ”măsură de ultim recurs”, în funcție de un calendar specific, în cazul în care eforturile din campania de vaccinare nu dau roade.

Postul de televiziune TNT, înlocuit și în România cu Warner TV CITEȘTE ȘI Postul de televiziune TNT, înlocuit și în România cu Warner TV

”Guvernul (...) dispune recomandarea Comitetului Național grec de Bioetică cu privire la vaccinarea obligatorie a unor grupuri profesionale specifice”, a anunțat joi, într-o conferință de presă, opurtătoare de cuvânt a Guvernului, Aristotelia Peloni.

Decizii în acest sens urmează să fie anunțate săptămâna viitoare, a precizat ea.

Autoritățile elene au reimpus joi restricții în restaurante, baruri și discoteci - prin care nu mai autorizează ca clienții să se așeze la masă, scrie News.ro.

Abia 38% dintre grecii eligibili să fie vaccinați au fost vaccinațăi cu două doze de vaccin împotriva covid-19.

Guvernul a anunțat măsuri de încurajarea vaccinării anticovid, constând în cecuri-cadou în vaoare de 150 de euro destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, cu speranța de a vaccina 70% din populație până în toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
vaccinare