Grecia, zguduită de un cutremur puternic, însă nu există victime

Grecia, zguduită de un cutremur puternic, însă nu există victime
scris 26 oct 2018

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de cel puțin 6,4, a afectat vestul Greciei vineri dimineață, conform agențiilor de monitorizare a cutremurelor, cauzând pagube mici, dar nu și victime, scrie Reuters.

Institutul de Geodinamică al Greciei a informat că magnitudinea a fost de 6,4 grade pe scara Richter și că seismul a avut loc la 50 de km distanță de insula Zakynthos.Institutul Geologic al SUA (USGS) și Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) au informat că magnitudinea a fost de 6,8, scrie News.ro.

Seismul a fost simțit în Atena și chiar și în Albania, Italia, Libia și Malta.

Rusia va ținti țări din Europa care găzduiesc rachete americane cu rază intermediară de acțiune, amenință Putin; instalațiile americane de apărare antirachetă din România dețin rachete de croazieră cu rază intermediară de acțiune CITEȘTE ȘI Rusia va ținti țări din Europa care găzduiesc rachete americane cu rază intermediară de acțiune, amenință Putin; instalațiile americane de apărare antirachetă din România dețin rachete de croazieră cu rază intermediară de acțiune

Epicentrul a fost în Marea Ionică, la 130 de km distanță de orașul grec Patras.

Cutremurul s-a simțit puternic în Zakynthos, acolo având loc și mai multe replici, cea mai mare având magnitudinea de 5,6 iar curentul a fost întrerupt pentru scurt timp.

Trei persoane au fost transportate la spital, două dintre ele fiind rănite ușor, conform purtătorului de cuvânt al agenției de protecție civilă a Greciei.

Conform presei locale, o mânăstire din secolul 15 a fost afectată.

Pana de curent și pagubele de la portul Zakynthos nu vor afecta operațiunile portuare, au informat oficialii greci.

Site-ul de știri italian, Il Messaggero, a informat că seismul a fost simțit și la sute de kilometri distanță, în sudul Italiei. Pompierii din Calabria, Puglia și Sicilia au primit mii de telefoane prin care cetățenii cereau informații despre cutremur.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
cutremur