Grupul CEZ a primit mai multe oferte angajante pentru activele din Bulgaria

Grupul CEZ a primit mai multe oferte angajante pentru activele din Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2017

Grupul ceh de utilități CEZ a primit mai multe oferte angajamente pentru activele din Bulgaria, relatează SeeNews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ofertele sunt evaluate”, a anunțat CEZ, fără să ofere alte detalii, scrie News.ro.

Activele grupului CEZ în Bulgaria includ CEZ Distribution Bulgaria, furnizorul de electricitate și traderul CEZ Electro Bulgaria, traderul CEZ Trade Bulgaria și centrala de energie termică Varna. Operațiunile acestor companii sunt administrate și coordonate de CEZ Bulgaria EAD.

CEZ a anunțat în luna mai că a început negocierile cu mai mulți investitori selectați pentru vânzarea activelor din Bulgaria. În iunie, un alt grup ceh prezent pe piața energiei din Bulgaia, Energo-Pro, a anunțat că a depus o ofertă pentru activele respective.

Bursa de la Sofia cumpără IBEX, operatorul pieței de electricitate din Bulgaria, pentru aproape 2,7 milioane euro CITEȘTE ȘI Bursa de la Sofia cumpără IBEX, operatorul pieței de electricitate din Bulgaria, pentru aproape 2,7 milioane euro

Grupul CEZ a anunțat în ianuarie că a decis să analizeze opțiunile legate de investițiile din Bulgaria, în baza interesului exprimat de mai mulți investitori.

În iulie 2016, CEZ informa că a solicitat o procedură de arbitraj internațional împotriva Bulgariei, pentru obținerea unor despăgubiri de mai multe sute de milioane de euro, din cauza nerespectării de către acest stat a prevederilor Tratatului pentru Ednergie referitoare la protejarea investițiilor.

Compania din Cehia a explicat că a solicitat în mod repetat guvernului bulgar să remedieze situația și să îi acorde compensații pentru daunele provocate.

Grupul CEZ este controlat de statul ceh, care deține aproximativ 70% din acțiuni. CEZ este prezent și pe piața românească din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuție Electrica Oltenia SA.

în luna mai a acestui an, ministrul român al Energiei, Toma Petcu, a declarat Electrica a depus o ofertă pentru preluarea companiei pe care CEZ o deține în Bulgaria. Ministerul Energiei deține 48,7% din acțiunile Electrica, restul fiind tranzacționate pe bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
cez
bulgaria