Guvernul Serbiei a elaborat o lege privind conversia creditelor în franci

Guvernul Serbiei a elaborat o lege privind conversia creditelor în franci
scris 17 apr 2019

Sârbii cu credite imobiliare denominate în franci vor beneficia de o conversie a datoriilor în euro, datorii care ulterior vor fi reduse cu 38%, iar rata dobânzii va fi limitată la 3,4%, a anunțat marți Guvernul de la Belgrad, transmite Reuters.

În anul 2015, aproximativ 22.000 de debitori cu credite în franci elvețieni din Serbia, în valoare de aproximativ 1,1 miliarde euro, au văzut cum ratele lor lunare au crescut semnificativ după ce Banca Națională a Elveției a eliminat plafonul său privind valoarea francului. Odată cu creșterea cursului de schimb al francului elvețian au crescut și ratele la creditele în franci.

Banca Centrală a Serbiei a reacționat cerând băncilor să ofere condiții mai favorabile pentru creditele în franci, inclusiv conversia creditelor, dobânzi mai mici sau rate lunare mai mici. Însă doar o mică parte din debitori și-au restructurat împrumuturile. Peste 18.600 de persoane au rămas înglodate în datorii, mulți dintre ei fiind în pericol să fie evacuați, scrie Agerpres.

Strategie în Polonia: transferul activelor fondurilor private de pensii în conturi de pensii individuale CITEȘTE ȘI Strategie în Polonia: transferul activelor fondurilor private de pensii în conturi de pensii individuale

Proiectul de act normativ referitor la conversia creditelor în franci va fi trimis spre adoptare Parlamentului până la finele acestei săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
conversie credite
franci elvetieni