Ieșirea din scenă a lui Vladimir Putin "se discută în culise" la Kremlin. Care este însă "condiția"

Ieșirea din scenă a lui Vladimir Putin "se discută în culise" la Kremlin. Care este însă "condiția"
scris 24 mai 2022

Meduza, un site de știri independent cu sediul în Lituania, citează surse apropiate Kremlinului, potrivit cărora președintele este în centrul nemulțumirii atât în rândul celor care susțin războiului pe care l-a lansat în Ucraina, cât și a celor care nu au susținut de la început invazia, relatează Sky News.

În timp ce sursa nemulțumirilor în rândul opozanților acțiunii militare este clară, cei care au susținut invazia sunt, se pare, nemulțumiți de lipsa de progrese înregistrate până în prezent și doresc o abordare „mai dură”, scrie G4media.ro

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Potrivit sursei citate, înalți oameni de afaceri și mulți membri ai guvernului sunt nemulțumiți de faptul că Putin a inițiat războiul fără să se gândească la amploarea sancțiunilor impuse ca urmare a acestuia.

Iar surse apropiate administrației prezidențiale afirmă că un viitor fără președinte este „din ce în ce mai mult discutat” – discuțiile despre potențiali succesori având loc „în culisele Kremlinului”, potrivit site-ului citat.

Acesta sugerează că printre aceștia se numără primarul Moscovei, Serghei Sobianin, un aliat proeminent al lui Putin, fostul președinte Dmitri Medvedev și primul adjunct al șefului administrației prezidențiale, Serghei Kiriienko.

Informațiile publicate de Meduza afirmă că, deși discuțiile nu implică eforturi de „răsturnare a lui Putin chiar acum și pregătirea unei conspirații….”, „există o înțelegere, sau o dorință, că într-un viitor destul de previzibil el nu va mai conduce statul”.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

„Președintele a dat-o în bară, dar apoi totul poate fi reparat – să se ajungă cumva la un acord [cu Occidentul și Ucraina]”, a declarat una dintre aceste surse.

Cu toate acestea, site-ul adaugă că sursele sale subliniază că „toți cei de la putere înțeleg că Putin poate părăsi președinția doar dacă starea sa de sănătate se deteriorează grav” – ceea ce înseamnă că, în prezent, „nemulțumirea înalților funcționari nu se manifestă prin nimic – cu excepția discuțiilor între ei”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia