Kievul acuză Ungaria că-l ”ajută pe Putin” în războiul rus împotriva Ucrainei

Kievul acuză Ungaria că-l ”ajută pe Putin” în războiul rus împotriva Ucrainei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2022

Kievul acuză Ungaria de faptul că-l ”ajută pe Putin” în războiul rus împotriva Ucrainei, după ce premierul ungar Viktor Orban s-a declarat pregătit să cumpere gaze naturale rusești în ruble, contrar celorlalte state membre ale Uniunii Europene (UE), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Budapesta a trecut la etapa următoare. Îl ajută pe Putin să-și continue agresiunea împotriva Ucrainei”, denunță într-un comunicat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, scrie News.ro

Ciolacu - O nouă amânare a ratelor a fost discutată cu băncile și s-a ajuns la un acord CITEȘTE ȘI Ciolacu - O nouă amânare a ratelor a fost discutată cu băncile și s-a ajuns la un acord

Ungaria ”distruge unitatea UE” prin această poziție, denunță el.

Kievul ”analizează declarațiile ungare prin care se declară pregătiți să cumpere gaze (naturale) rusești în ruble ca pe o poziție inamicală, împotriva statului nostru”, subliniază Oleg Nikolenko.

El respinge drept ”cinică” o propunere a Ungariei de a organiza negocieri de pace ruso-ucrainene la Budapesta.

”Dacă Ungaria vrea cu adevărat să pună capăt războiului, iată ce trebuie să facă: să nu mai distrugă unitatea UE, să suțină noile sancțiuni impuse Rusiei, să ajute miltar Ucraina”, subliniază el.

”Ci nu să creeze surse suplimentare de finanțare a mașinii militare ruse”, denunță Oleg Nikolenko.

Schimbarea schimbării în energie: Cogenerarea care dă căldură populației, scutită de suprataxa de 80%. ANRE și ANPC vor impune un \ CITEȘTE ȘI Schimbarea schimbării în energie: Cogenerarea care dă căldură populației, scutită de suprataxa de 80%. ANRE și ANPC vor impune un "formular unic de facturare"

El denunță de asemenea ”reticența liderilor ungaride a recunoaște responsabilitatea Rusiei în atrocitățile armatei ruse la Bucea, Irpin și Gostomel”, unde sute de cadavre în haine civile au fost descoperite în ultimele zile.

Acest lucru ”ar putea consolida sentimentul impunității Rusiei și să o încurajeze să comită noi atrocități”, trage el un semnal de alarmă.

Rusia respinge ”în mod categoric” aceste acuzații și denunță o ”înscenare” ucraineană.

Uniunea Europeană (UE) analizează joi o cincea serie de sancțiuni care ar putea conține - pentru prima oară - măsuri vizând sectorul energiei, prin impunerea unui embargo achiziționării de cărbune din Rusia și neprimirea în porturile europene a navelor ruse.

Numele celor două fiice ale președintelui rus Vladimir Putin și mai multor oligarhi ruși urmează să fie adăugate pe lista neagră a UE, potrivit unui document consultat de AFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
kiev
ungaria